autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Branza de oi

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
3 kg cas proaspat de oi, 3 linguri sare mare, un pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Tai casul in felii,presari cu sare, lasi pe un prosop pentru o noapte la zvantat.Razi pe razatoarea mare feliile de cas, framanti, adaugi sare daca mai e nevoie, sa nu fie prea sarata. Umplii borcanele cu branza, asesi foarte bine sa nu fie goluri de aer in borcan.Lasi un gol de un deget pana la gura borcanului.Asezi cate o lngurita de unt solid in fiecare borcan, capsezi, dai la cuptorul incins petru 30 minute. Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de oi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Bilute de branza

Bilute de branza

Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza

8 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Craciun
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

60 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Am facut si eu brinza de oaie dupa aceasta reteta, cu diferenta ca am pus brinza in pungi, la congelator. E foarte buna aceasta brinza, si poate fi folosita la multe feluri de mincare.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine):

    De facut, am facut-o cum se zice ca la carte. Acum sa vedem cum trece si proba timpului. Ne mai intalnim si o sa va povestesc.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Se pastreaza foarte bine. Eu deja am facut o portie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine):

      E super!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine):

      Am si facut o portie de branza la borcane. va recomand,este foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Snijec Cely , 16 octombrie 2013

    Faci schimb cauciucuri de iarna pe branza de oi?

  • Fara foto

    Tatiana Cirlan , 15 octombrie 2013

    vind cauciucuri de iarna

  • Fara foto

    Cely , 22 iunie 2009

    Se pastreaza foarte bine. Eu am experimentat de cativa ani incoace

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Este o idee excelenta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 3 kg cas proaspat de oi
  • 3 linguri sare mare
  • un pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely

Se pastreaza foarte bine. Eu am experimentat de cativa ani incoace

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza