autor:

Raduna Veronica

» » Aperitive

Branză Topita de casa

Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
1 litru lapte, 500 grame branză dulce de vaci, un varf cutit bicarbonat de sodiu, un ou, sare dupa gust si un pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs intr-un tifon dublu timp de 10 minute. Se unge un vas rezistent la fierbinte cu putin unt. De preferabil vasul sa fie de yena cu capac. Intr-un vas se incinge untul si se amesteca branza, cu oul, bicarbonatul, sarea si se oparesc timp de 3 min. Se amesteca bine, fie cu o lingura fie cu un mixer si se rastoarna in vasul deja pregatit. Se introduce la frigider si se lasa cca 12-24 ore inainte de consum, deoarece trebuie sa se intareasca crema. Se fac tartine si se serveste cu salata, ridichi negre, s.a. Pentru sandwich-ul copiilor la scoala este ideal. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Branză Topita de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

5 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Amestecam galbenusurile cu smantantna.Apoi amestecam la galbenusuri si faina impreuna cu praful de

20 voturi    8 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Dache , 20 iunie 2013

    NU INTELEG cum se opareste? fii mai explicita te rog. chiar ma intereseaza aceasta reteta. multumesc anticipat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Cea mai buna branza topita este cea pregatita in casa,daca mai pui 1l lapte 0.500 branza framantata de oi,2 oua si inca un pachet de unt,rezultatul e super. Se poate pune in vase diferite si o amesteci cu : marar ,gogosar, masline negre sau verzi,chilli,boia de ardei iute sau dulce si obtii sortimente diferite..Lasata mai mult timp la uscat se transforma in cascaval care se poate si afuma la fum rece.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    ce deliciu...si noua ne place mult!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 500 grame branză dulce de vaci
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • sare dupa gust si un pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Raduna Veronica
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute)

77 voturi    16 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Pateu de casa din ficat de curcan

Pateu de casa din ficat de curcan

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa

10 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cea mai buna branza topita este cea pregatita in casa,daca mai pui 1l lapte 0.500 branza framantata de oi,2 oua si inca un pachet de unt,rezultatul e super. Se poate pune in vase diferite si o amesteci cu : marar ,gogosar, masline negre sau verzi,chilli,boia de ardei iute sau dulce si obtii sortimente diferite..Lasata mai mult timp la uscat se transforma in cascaval care se poate si afuma la fum rece.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Bruschette cu mozzarella si rosii