autor:

Raduna Veronica

» » Aperitive

Branză Topita de casa

Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
1 litru lapte, 500 grame branză dulce de vaci, un varf cutit bicarbonat de sodiu, un ou, sare dupa gust si un pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs intr-un tifon dublu timp de 10 minute. Se unge un vas rezistent la fierbinte cu putin unt. De preferabil vasul sa fie de yena cu capac. Intr-un vas se incinge untul si se amesteca branza, cu oul, bicarbonatul, sarea si se oparesc timp de 3 min. Se amesteca bine, fie cu o lingura fie cu un mixer si se rastoarna in vasul deja pregatit. Se introduce la frigider si se lasa cca 12-24 ore inainte de consum, deoarece trebuie sa se intareasca crema. Se fac tartine si se serveste cu salata, ridichi negre, s.a. Pentru sandwich-ul copiilor la scoala este ideal. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Branză Topita de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Dache , 20 iunie 2013

    NU INTELEG cum se opareste? fii mai explicita te rog. chiar ma intereseaza aceasta reteta. multumesc anticipat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Cea mai buna branza topita este cea pregatita in casa,daca mai pui 1l lapte 0.500 branza framantata de oi,2 oua si inca un pachet de unt,rezultatul e super. Se poate pune in vase diferite si o amesteci cu : marar ,gogosar, masline negre sau verzi,chilli,boia de ardei iute sau dulce si obtii sortimente diferite..Lasata mai mult timp la uscat se transforma in cascaval care se poate si afuma la fum rece.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    ce deliciu...si noua ne place mult!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 500 grame branză dulce de vaci
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • sare dupa gust si un pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Raduna Veronica
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute)

72 voturi    16 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Pateu de casa din ficat de curcan

Pateu de casa din ficat de curcan

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa

9 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cea mai buna branza topita este cea pregatita in casa,daca mai pui 1l lapte 0.500 branza framantata de oi,2 oua si inca un pachet de unt,rezultatul e super. Se poate pune in vase diferite si o amesteci cu : marar ,gogosar, masline negre sau verzi,chilli,boia de ardei iute sau dulce si obtii sortimente diferite..Lasata mai mult timp la uscat se transforma in cascaval care se poate si afuma la fum rece.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Bulete de cașcaval