autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Branzare

Autor: Daria (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daria (Bucatar)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
500g faina alba, 1 cub drojdie, 300g branza oaie/capra si cascaval ras, 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns), 2 linguri ulei masline, Lapte pentru framantat, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min.

2.Amestecul de drojdie se incorporeaza, apoi, in faina.
Se framanta, turnand lapte caldut, treptat, pana la consistenta unui aluat pentru paine.

3.Se adauga amestecul de branza si cascaval.
Se framanta pana la incorporarea completa (dureaza cca. 30 min manual, dar recomand un malaxor pentru aluaturi/masina pentru paine)

4.Apoi se adauga uleiul si un ou batut si se incorporeaza. Se lasa acoperit la crescut 1h (pana aproape isi dubleaza volumul)

5. Se framanta aluatul. Se intind foi de cca. 20x20cm, cu o grosime de 1-1.5 cm. Foaia se ruleaza si se taie usor cu cutitul, in felii transversale de 2-3 cm grosime.

6.Feliile se aseaza in tava unsa sau cu hartie pentru copt, lasand suficient spatiu intre ele, pentru a nu se lipi una de cealalta.Se lasa sa creasca 5, max. 10 min in tava. Apoi se ung cu ou batut. Sunt foarte bune presarate cu mac, seminte de in sau chimen, etc.

7.Se coc in cuptorul incins, la foc mic.

8.Se scot din cuptor pe un servet de bucatarie si se stropesc cu putina apa, cu ajutorul unui atomizor.Se acopera cu un servet de bucatarie.
Pofta buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Merita incercata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Am notat retetasi as vrea sa o incerc.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 300g branza oaie/capra si cascaval ras
  • 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns)
  • 2 linguri ulei masline
  • Lapte pentru framantat
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval de casa