autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Branzare

Autor: Daria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
500g faina alba, 1 cub drojdie, 300g branza oaie/capra si cascaval ras, 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns), 2 linguri ulei masline, Lapte pentru framantat, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min.

2.Amestecul de drojdie se incorporeaza, apoi, in faina.
Se framanta, turnand lapte caldut, treptat, pana la consistenta unui aluat pentru paine.

3.Se adauga amestecul de branza si cascaval.
Se framanta pana la incorporarea completa (dureaza cca. 30 min manual, dar recomand un malaxor pentru aluaturi/masina pentru paine)

4.Apoi se adauga uleiul si un ou batut si se incorporeaza. Se lasa acoperit la crescut 1h (pana aproape isi dubleaza volumul)

5. Se framanta aluatul. Se intind foi de cca. 20x20cm, cu o grosime de 1-1.5 cm. Foaia se ruleaza si se taie usor cu cutitul, in felii transversale de 2-3 cm grosime.

6.Feliile se aseaza in tava unsa sau cu hartie pentru copt, lasand suficient spatiu intre ele, pentru a nu se lipi una de cealalta.Se lasa sa creasca 5, max. 10 min in tava. Apoi se ung cu ou batut. Sunt foarte bune presarate cu mac, seminte de in sau chimen, etc.

7.Se coc in cuptorul incins, la foc mic.

8.Se scot din cuptor pe un servet de bucatarie si se stropesc cu putina apa, cu ajutorul unui atomizor.Se acopera cu un servet de bucatarie.
Pofta buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tort de clatite cu branza

Tort de clatite cu branza

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati

13 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Pateuri

Pateuri

Faci un aluat din margarina, ou, faina si branza. Intinzi o foaie pe care o tai in dreptunghiuri.

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Merita incercata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Am notat retetasi as vrea sa o incerc.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 300g branza oaie/capra si cascaval ras
  • 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns)
  • 2 linguri ulei masline
  • Lapte pentru framantat
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu cas si marar verde