autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Branzare

Autor: Daria (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daria (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
500g faina alba, 1 cub drojdie, 300g branza oaie/capra si cascaval ras, 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns), 2 linguri ulei masline, Lapte pentru framantat, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si cu zaharul. Se lasa la crescut cca. 10min.

2.Amestecul de drojdie se incorporeaza, apoi, in faina.
Se framanta, turnand lapte caldut, treptat, pana la consistenta unui aluat pentru paine.

3.Se adauga amestecul de branza si cascaval.
Se framanta pana la incorporarea completa (dureaza cca. 30 min manual, dar recomand un malaxor pentru aluaturi/masina pentru paine)

4.Apoi se adauga uleiul si un ou batut si se incorporeaza. Se lasa acoperit la crescut 1h (pana aproape isi dubleaza volumul)

5. Se framanta aluatul. Se intind foi de cca. 20x20cm, cu o grosime de 1-1.5 cm. Foaia se ruleaza si se taie usor cu cutitul, in felii transversale de 2-3 cm grosime.

6.Feliile se aseaza in tava unsa sau cu hartie pentru copt, lasand suficient spatiu intre ele, pentru a nu se lipi una de cealalta.Se lasa sa creasca 5, max. 10 min in tava. Apoi se ung cu ou batut. Sunt foarte bune presarate cu mac, seminte de in sau chimen, etc.

7.Se coc in cuptorul incins, la foc mic.

8.Se scot din cuptor pe un servet de bucatarie si se stropesc cu putina apa, cu ajutorul unui atomizor.Se acopera cu un servet de bucatarie.
Pofta buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri cu parmezan

Saleuri cu parmezan

Intindem foietajul si ungem cu unt moale in strat foarte subtire pe toata suprafata. Presaram

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii

21 voturi    16 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Merita incercata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Am notat retetasi as vrea sa o incerc.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 1 cub drojdie
  • 300g branza oaie/capra si cascaval ras
  • 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns)
  • 2 linguri ulei masline
  • Lapte pentru framantat
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Hmmmm ...ce bun trebuie sa fie !!! Cred ca se poate adauga si putin piper si marar verde tocat... Salvat reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cascaval de casa