autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Branzoaice (din aluat dospit)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucati:, * 500 g faina,, * 25 g drojdie de bere,, * 200 ml lapte,, * 153 g zăhar,, * 3 oua,, * 50 ml ulei,, * 5 g zahar vanilat,, * 5 g sare,, * 350 g brinza de vaci,, * 20 g gris,, * 10 g coaja de lamaie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

98 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in 50 ml lapte caldut, adaugind treptat 100 g faina. Dupa omogenizare se pudreaza cu putina faina si se lasa la dospit, la temperatura de 35-400 C, pina isi mareste volumul de 2 - 3 ori. Separat se bat doua oua, retinind putin intr-o ceasca, pentru uns brinzoaicele inainte de a fi date la cuptor, restul se amesteca cu sare si zahar (70 g), se adauga 150 ml lapte cald si zaharul vanilat. Se omogenizeaza compozitia, apoi se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina (400 g) pina la cincorporarea acesteia, adaugind treptat si uleiul incalzit (25 ml). Se framinta compozitia pentru omogenizare, pina se desprinde aluatul de pe peretii vasului si apar la suprafaţă bule de aer. Se lasa aluatul la dospit, cu vasul accperit, cca 60 - 90 minute. In timpul dospirii, se mai framinta de 1-2 ori, pm introducerea marginii aluatului spre interior. Aluatul obtinut dupa dospire se împarte in 10 bile egale, care se modelează rotund pe planseta unsa cu ulei. Fiecare bila se intinde in foi patrate cu latura de cca 8 cm. Pe fiecare foaie întinsa se pun cca 50 g umplutura, unind apoi colţurile opuse doua cîte doua. Brinzoaicele astfel obtinute se asaza într-o tava unsa si se lasa să creasca cca 20 minute. Se ung cu unt la suprafata, se pudreaza cu zahar, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se asaza in platouri speciale pentru servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice (din aluat dospit)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inimioare dulci

Inimioare dulci

Se pune intr-un vas pe foc smantana cu zahar, se incalzeste pana se topeste zaharul, dar fara sa

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionut Termin , 22 mai 2013

    super

  • Fara foto

    calin , 18 martie 2010

    Umplutura cum se pregateste ?

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

    Daca le ungem cu ou batut, sau numai cu albus, inainte de a le pune in cuptor vor iesi mai rumene.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucati:
  • * 500 g faina,
  • * 25 g drojdie de bere,
  • * 200 ml lapte,
  • * 153 g zăhar,
  • * 3 oua,
  • * 50 ml ulei,
  • * 5 g zahar vanilat,
  • * 5 g sare,
  • * 350 g brinza de vaci,
  • * 20 g gris,
  • * 10 g coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

calin

Umplutura cum se pregateste ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Spuma de citrice