autor:

» » Dulciuri diverse

Branzoici ca la bunica ;-)

Autor: alexada (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexada (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Aluat:, 600 gr. faina, drojdie, apa, sare, Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine., , Umplutura:, 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa, 2 oua, zahar (dupa gust), coaja unei lamai, Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Tava se tapeaza cu hartie si se unge cu ulei.
Aluatul se intinde foaie, se unge cu umplutura si se ruleaza. Rulada se taie bucati patrate (3X4 sau 3X5 sau 4X5... in functie de marimea tavii) si se aseaza in tava alternativ, asa incat sa nu se lipeasca marginile taiate din rulada. Se unge deasupra cu lapte bine amestecat cu zahar si se dau la cuptor la foc potrivit (la cuptor electric la 200°C, 30 minute).
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici ca la bunica ;-)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr. faina
  • drojdie
  • apa
  • sare
  • Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine.
  • Umplutura:
  • 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa
  • 2 oua
  • zahar (dupa gust)
  • coaja unei lamai
  • Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă ca în copilărie