autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Branzoici ca la bunica ;-)

Autor: alexada (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexada (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Aluat:, 600 gr. faina, drojdie, apa, sare, Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine., , Umplutura:, 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa, 2 oua, zahar (dupa gust), coaja unei lamai, Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Tava se tapeaza cu hartie si se unge cu ulei.
Aluatul se intinde foaie, se unge cu umplutura si se ruleaza. Rulada se taie bucati patrate (3X4 sau 3X5 sau 4X5... in functie de marimea tavii) si se aseaza in tava alternativ, asa incat sa nu se lipeasca marginile taiate din rulada. Se unge deasupra cu lapte bine amestecat cu zahar si se dau la cuptor la foc potrivit (la cuptor electric la 200°C, 30 minute).
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici ca la bunica ;-)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Se pune ciocolata cu untul la topit la baine marine, intre timp se bate spuma ouale cu zaharul si

3 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr. faina
  • drojdie
  • apa
  • sare
  • Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine.
  • Umplutura:
  • 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa
  • 2 oua
  • zahar (dupa gust)
  • coaja unei lamai
  • Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
BACLAVA