autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Branzoici ca la bunica ;-)

Autor: alexada (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexada (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Aluat:, 600 gr. faina, drojdie, apa, sare, Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine., , Umplutura:, 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa, 2 oua, zahar (dupa gust), coaja unei lamai, Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Tava se tapeaza cu hartie si se unge cu ulei.
Aluatul se intinde foaie, se unge cu umplutura si se ruleaza. Rulada se taie bucati patrate (3X4 sau 3X5 sau 4X5... in functie de marimea tavii) si se aseaza in tava alternativ, asa incat sa nu se lipeasca marginile taiate din rulada. Se unge deasupra cu lapte bine amestecat cu zahar si se dau la cuptor la foc potrivit (la cuptor electric la 200°C, 30 minute).
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici ca la bunica ;-)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

11 voturi    12 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Chec pufos cu nuca

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie,

44 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr. faina
  • drojdie
  • apa
  • sare
  • Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine.
  • Umplutura:
  • 500 gr. telemea sau branza de burduf grasa
  • 2 oua
  • zahar (dupa gust)
  • coaja unei lamai
  • Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

reteta eeste bunaa......pacat ca nu ai pus poze:(((

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogoșele pufoase