autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Branzoici ca la mama acasa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 decembrie 2010

Ingrediente
1,750 kg faina, 400g zahar, 1,5 l lapte fiert caldut, 2 galbenusuri, 4 oua, 25 g drojdie proaspata, coaja rasa de la o lamaie, 100g stafide, 1 kg branza dulce de vaci, 3 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, 50 ml ulei, sare, 1-2 oua pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 3h

120 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.
Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate.
Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de sare.Adaugam incet laptele si uleiul si framantam bine de tot cam 40 de minute.
Lasam sa dospeasca aluatul acoperit, la temperatura camerei cam o ora pina isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
branza o amestecam cu 200 g zahar, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, stafidele inmuiate in apa cu esenta de rom si 2 oua intregi.
Aluatul gata crescut il asezam pe o fata de masa presarata cu faina si il intindem bine cu sucitoarea sa ramana cam de 1,5-2 cm grosime.
Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiem fasii pe care le portionam apoi in patrate. Luam fiecare patrat si il intindem putin cu mana si in lungime si in latime.
Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam colturile de sus, jos, dreapta, stanga si le unim in mijloc.
Pe tava de la cuptor punem hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc intre ele ca sa poata sa creasca.
Le lasam iar 15-20 de minute sa mai creasca in tava.
Pornim cuptorul la temperatura de 180 grade C.
Inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.
Le lasam la cuptor cam 30-40 minute pina se coc si prind o culoare maronie-ruginie deasupra.
Le lasam sa se raceasca in tava la temperatura camerei.( asta daca rezistati sa nu gustati din ele , la cat de frumos miroase)
Dupa ce s-au racit se pot aseza pe un platou si pot fi pudrate cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam

5 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Lia (Maestru bucatar):

    Delicioasa

  • Fara foto

    oliti (Maestru bucatar):

    Super bune, le-am facut impreuna cu mama!!!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Asa au iesit branzoicile mele.O bunatate Eu am facut doar o jumatate de portie si mi-au iesit 18 bucati.

  • 52 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adela Liliana Suciu , 11 ianuarie 2015

    Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 18 decembrie 2014

    Astea sunt din Bihor, toata ziua !!!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2014

    Reteta suna bine ,ele arata minunat,dar ce facem cu caloriile?Duminica merge...

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 01 octombrie 2014

      branzoaice moldovenesti

    • Fara foto

      Iuliana Peste , 12 septembrie 2014

      CUM PUTETI PUNE ACEASTA INTREBARE ,PARCA NICI NU SUNTETI FEMEI ..NUMA DACA TE UITI CA AI NUMA 1,750 Kg FAINA CUM NAIBA SA II PUI 5Kg DE LAPTE..CE ITI IESE SORA MEA

    • Fara foto

      Rodica Liliana , 17 august 2014

      un litru si jumatate de lapte ,domnilor

    • Fara foto

      Maria Briahna , 17 august 2014

      Toncean Sidonia incearca si pune punct in loc de virgula

    • Fara foto

      Alina Beatrice Vatuiu , 30 mai 2014

      1 virgula 5 l de lapte.acum ai inteles???

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 mai 2014

      Adriana Georgeta - este vorba despre un litru si jumatate de lapte, asa cum se vede in comentariile de pe Facebook de mai sus...

    • Fara foto

      Adriana Georgeta , 22 mai 2014

      buna va referiti cumva la 500 ml lapte?, ati putea va rog sa imi scrieti cantitatea laptelui in litere deoarece nu inteleg la ce va referiti cind spuneti ca nu va cunoaste virgula!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

      Da, asa cum am scris si in reteta !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 15 ianuarie 2014

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Monica Apetrei , 12 ianuarie 2014

      la aluat in afara de cele 2galb.se mai pun 2oua intregi?

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      ce bine arata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Sunt o bunatate !

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 28 septembrie 2013

      seamana cu ''poale n'brau'' !!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

      1,750 kg faina si 1,5 l lapte fiert caldut Tot corectez dar nu-mi recunoaste virgula....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 septembrie 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 septembrie 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 septembrie 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 septembrie 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 17 septembrie 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Pisaltu Ciprian Dana , 16 septembrie 2013

      cred ca 1,5 lt lapte si se framanta numai cu lapte nu se mai adauga apa

    • Fara foto

      Mihaela Lalau Tepes , 16 septembrie 2013

      5 l lapte???????????

    • Fara foto

      Ana Ana , 09 septembrie 2013

      si eu am facut

    • Fara foto

      Cristina Irina Cernat , 09 septembrie 2013

      Innuendo King...DAK PUTE-TI SA IMI DA-TI UN RASPUNS AZI, VA MULTUMESC.

    • Fara foto

      Cristina Irina Cernat , 09 septembrie 2013

      BUNA, ARATA FOARTE BINE BRANZOICILE SI CRED K SUNT SUPER BUNE, VREAU SA LE FAC SI EU AZI, DAR AM O NELAMURIRE...DESPRE CAT ESTE VORBA DE LAPTE? DIN COMENTARI AM INTESEL 1,5L LAPTE DAR MI SE PARE MULT...

    • Fara foto

      Monica Muresan , 05 septembrie 2013

      Foarte buna reteta, chiar si la cozonaci am folosit-o! Delicios!

    • Fara foto

      Monica Fericean , 31 august 2013

      5 litri de lapte.................

    • Fara foto

      Ioana Rosu , 30 august 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Innuendo King , 28 august 2013

      Foarte bune mi-au iesit branzoicile. Multumesc de reteta. Cu faina ce am folosit-o nu mi-a trebuit tot laptele.

    • Fara foto

      Cristian Gheorghe , 23 august 2013

      adica se pun 5 l de lapte sau 0,5 l? multumesc

    • Fara foto

      Estera Daniel Ionesc , 22 august 2013

      am sa incerc si eu...arata asa de bine....... yamiiii

    • Fara foto

      Viorica Sabou , 17 august 2013

      asa o facea si mama, chiar acum o fac si eu!

    • Fara foto

      Ion Simion , 02 iulie 2013

      oooooo...am sa o incerc...mor de pofta!

    • Fara foto

      Gava Irina Voichita , 06 iunie 2013

      foarte buna reteta.

    • Fara foto

      Calin Man , 28 mai 2013

      foarte bine o iesit brazoicile.

    • Fara foto

      oliti (Maestru bucatar) , 02 iunie 2012

      Am facut reteta, sunt deosebit de gustoase, incercati!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2012

      Delicioase ! Vor ramane intotdeauna un dulce preferat!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

      Arata minunat branzoaicele si trebuie sa fie si bune -felicitari.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 27 martie 2012

      vai mi-a lasat gura apa ca deobicei retetele lui SIDI sunt super as dori si eu o portie imi este pofta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 martie 2012

      ELENA daca respecti toate ingredientele ai sa vezi ca nu este mult laptele.... Aluatul este putin mai moale intr-adevar, dar nu ti se lipeste de mana. Mult succes !

    • Fara foto

      Trandafir Elena (Bucatar) , 21 martie 2012

      Mda,cred ca s-a strecurat o greseala la cantitatea de lapte.Mie mi se pare ca e prea mul 1,5 l lapte.Tocmai am pus la framantat aluatul,la jumatate portie ,dar e prea lichid,mai adaug faina.Cine-mi poate spune daca a facut reteta cu aceasta cantitate de lapte?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Aromate si arata impecabil !***** M-as inscrie si eu la o portie dar precis n-au mai ramas............

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Arata foarte bineeeeeeeee!!!!!!!!!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      si eu vreau la pachet

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Trimiti cumva si la pacget?ca au astept,am rabdare.*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Sidy ai facut ceva extraordinar,votat maxim!!brinzoaicele tale m-au dus cu gindul la o buna prietena din Galati,asa ca reteta ta e salvata cu aprecierile de rigoare!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Delicioase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Waw ! decand nu am mai mancat branzoici yumi,yumi...vad ca ai facut multe...pot sa vin in vizita la tine? hi,hi,hi...Felicitari !*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Grozave! Una din bunătăţile mele preferate din copilărie!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      ce aspectoase sunt si gustoase!Reteta salvata! Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

120 voturi

Ingrediente

  • 1,750 kg faina
  • 400g zahar
  • 1,5 l lapte fiert caldut
  • 2 galbenusuri
  • 4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g stafide
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1-2 oua pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Reteta suna bine ,ele arata minunat,dar ce facem cu caloriile?Duminica merge...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide