Ingrediente
ptr aluat, , 1kg de faina, 50 gr de drojdie proaspata, 6 linguri de zahar, 11/2 pahar apa calduta, 3 oua, 2pachete de margarina sau unt-400 gr, 1 lingurita sare, coaja de lamaie rasa, , ptr umplutura, 250 gr brinza de uns 9%, 500 gr brinza de vaci, 1 lingura cu faina, 1ou, 1lingura esenta de vanilie, 3/4 pahar de zahar, coaja rasa de la o lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 23h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Umplutura- Intr-un bol se amesteca bine brinzeturile cu zaharul oul faina si toate mirodeniile.
Pe o masa presarata cu faina scot aluatul il tai in doua si din fiecare bucata intind o foaie subtire pe care o tai in patrate de 15*15.Cu o lingurita pun bine din umplutura si indoi marginile una peste alta.
Pun brinzoaicele pe o tava cu pergament le ung cu putin ou diluat cu apa si le dau la cuptor incalzit dinainte la 200 de grade ptr 20 de minute sau pina se rumenesc usor.
Dupa ce sint gata le scot sa sr raceasca si le ung cu putin sirop de zahar sau cu gem de caise care este diluat cu putina apa. Pot ramine si neunse cu zahar sint destul de gustoase si dulci.
Aceleasi brinzoaice se pot face cu umplutura de cas putin sarat cu marar si ceapa verde.Ies foarte gustoase.Asa facea mama mea o parte dulci o parte sarate-erau minunate.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Sunt excelente...Si eu tin de regula aluatul la rece inainte de preparare...Intr-adevar se modeleaza mult mai bine fiind rece...
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Cred ca sunt o bunatate !
kok miori (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Aluatul acesta este un aluat cu multa grasime ramanind peste noapte in frigider untul se stringe dinou si cind il scoti a doua zi este mai fraged si cere mai putina faina la intins.Incearca-l si ai sa vezi ce placut este sa lucrezi cu el.Eu il folosesc chiar cind fac cozonac caci copiilor le place mai mult acest aluat.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Cred ca sunt tare bune.Dar am o intrebare,de ce trebuie tinut la frigider aluatul peste noapte?nu poate fi pregatit in aceiasi zi?
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 august 2010
M-ai speriat, cand am vazut timpul de preparare, dar dupa ce am citit reteta m-am linistit. Cred ca sunt foarte bune si cele dulci si cele sarate.