autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Brinzoaice

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2010

Ingrediente
ptr aluat, , 1kg de faina, 50 gr de drojdie proaspata, 6 linguri de zahar, 11/2 pahar apa calduta, 3 oua, 2pachete de margarina sau unt-400 gr, 1 lingurita sare, coaja de lamaie rasa, , ptr umplutura, 250 gr brinza de uns 9%, 500 gr brinza de vaci, 1 lingura cu faina, 1ou, 1lingura esenta de vanilie, 3/4 pahar de zahar, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 23h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pina ce creste putin dupa care adaug toate ingridentele in oala mixerului si las sa lucreze 15 minute pina ce aluatul iese lucios si se desprinde de oala.Il invelesc cu naylon si il dau la frigider ptr 24 de ore.Eu fac aluatul seara si dimineata pot sa-l folosesc.

Umplutura- Intr-un bol se amesteca bine brinzeturile cu zaharul oul faina si toate mirodeniile.

Pe o masa presarata cu faina scot aluatul il tai in doua si din fiecare bucata intind o foaie subtire pe care o tai in patrate de 15*15.Cu o lingurita pun bine din umplutura si indoi marginile una peste alta.
Pun brinzoaicele pe o tava cu pergament le ung cu putin ou diluat cu apa si le dau la cuptor incalzit dinainte la 200 de grade ptr 20 de minute sau pina se rumenesc usor.
Dupa ce sint gata le scot sa sr raceasca si le ung cu putin sirop de zahar sau cu gem de caise care este diluat cu putina apa. Pot ramine si neunse cu zahar sint destul de gustoase si dulci.
Aceleasi brinzoaice se pot face cu umplutura de cas putin sarat cu marar si ceapa verde.Ies foarte gustoase.Asa facea mama mea o parte dulci o parte sarate-erau minunate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes

Pancakes

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta pe lespede

Placinta pe lespede

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,galbenurile(4)sare,zahar si cele 700 ml apa calduta,se lasa

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Andreea2022 (Maestru bucatar):

    Am incercat de cateva ori sa fac Brinzoaice . Si mi-am iesit forte bune si delicioase. Nota 10 cu felicitari !!!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Interesant si delicios...

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Arata super...... cred ca e o bunatate...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Am inteles,am sa incerc si varianta ta,sigur o sa iasa bun. Eu aluatul de cozonac nu il bag la frigider.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Sunt excelente...Si eu tin de regula aluatul la rece inainte de preparare...Intr-adevar se modeleaza mult mai bine fiind rece...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Aluatul acesta este un aluat cu multa grasime ramanind peste noapte in frigider untul se stringe dinou si cind il scoti a doua zi este mai fraged si cere mai putina faina la intins.Incearca-l si ai sa vezi ce placut este sa lucrezi cu el.Eu il folosesc chiar cind fac cozonac caci copiilor le place mai mult acest aluat.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Cred ca sunt tare bune.Dar am o intrebare,de ce trebuie tinut la frigider aluatul peste noapte?nu poate fi pregatit in aceiasi zi?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      M-ai speriat, cand am vazut timpul de preparare, dar dupa ce am citit reteta m-am linistit. Cred ca sunt foarte bune si cele dulci si cele sarate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

23h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1kg de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 6 linguri de zahar
  • 11/2 pahar apa calduta
  • 3 oua
  • 2pachete de margarina sau unt-400 gr
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • ptr umplutura
  • 250 gr brinza de uns 9%
  • 500 gr brinza de vaci
  • 1 lingura cu faina
  • 1ou
  • 1lingura esenta de vanilie
  • 3/4 pahar de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

Interesant si delicios...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu dovleac