Brinzoaice

Timp pregatire
1410 minute
Complexitate
redusa
Brinzoaice

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1kg de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 6 linguri de zahar
  • 11/2 pahar apa calduta
  • 3 oua
  • 2pachete de margarina sau unt-400 gr
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • ptr umplutura
  • 250 gr brinza de uns 9%
  • 500 gr brinza de vaci
  • 1 lingura cu faina
  • 1ou
  • 1lingura esenta de vanilie
  • 3/4 pahar de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pina ce creste putin dupa care adaug toate ingridentele in oala mixerului si las sa lucreze 15 minute pina ce aluatul iese lucios si se desprinde de oala.Il invelesc cu naylon si il dau la frigider ptr 24 de ore.Eu fac aluatul seara si dimineata pot sa-l folosesc.

Umplutura- Intr-un bol se amesteca bine brinzeturile cu zaharul oul faina si toate mirodeniile.

Pe o masa presarata cu faina scot aluatul il tai in doua si din fiecare bucata intind o foaie subtire pe care o tai in patrate de 15*15.Cu o lingurita pun bine din umplutura si indoi marginile una peste alta.

Pun brinzoaicele pe o tava cu pergament le ung cu putin ou diluat cu apa si le dau la cuptor incalzit dinainte la 200 de grade ptr 20 de minute sau pina se rumenesc usor.

Dupa ce sint gata le scot sa sr raceasca si le ung cu putin sirop de zahar sau cu gem de caise care este diluat cu putina apa. Pot ramine si neunse cu zahar sint destul de gustoase si dulci.

Aceleasi brinzoaice se pot face cu umplutura de cas putin sarat cu marar si ceapa verde.Ies foarte gustoase.Asa facea mama mea o parte dulci o parte sarate-erau minunate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise