autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Brioşe cu dovleac

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
- 150 g piure de dovleac fiert, - 2 oua mari, - 120 ml iaurt, - 120 ml ulei, - 1 lingurita esenta de vanilie, - 100 g faina, - 30 g fulgi de cereale cu ciocolata, - 150 g zahar, - 1 lingurita praf de copt, - 1 libgurita bicarbonat de sodiu, - 1/2 lingurita scortisoara, - putina sare, - sirop de artar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie
In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea.
Peste ingredientele solide amestecate, se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia... obtinandu-se un aluat mai moale care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.
Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu dovleac

Briose cu dovleac

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

    Cred ca sunt bune.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac tare mult...Si eu le pregatesc asemanator...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 150 g piure de dovleac fiert
  • - 2 oua mari
  • - 120 ml iaurt
  • - 120 ml ulei
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 100 g faina
  • - 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
  • - 150 g zahar
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 libgurita bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - putina sare
  • - sirop de artar

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca sunt bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit