Ingrediente
- 150 g piure de dovleac fiert, - 2 oua mari, - 120 ml iaurt, - 120 ml ulei, - 1 lingurita esenta de vanilie, - 100 g faina, - 30 g fulgi de cereale cu ciocolata, - 150 g zahar, - 1 lingurita praf de copt, - 1 libgurita bicarbonat de sodiu, - 1/2 lingurita scortisoara, - putina sare, - sirop de artar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea.
Peste ingredientele solide amestecate, se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia... obtinandu-se un aluat mai moale care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.
Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.