Brioșe cu iaurt și lămâie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brioșe cu iaurt și lămâie

Ingrediente

  • 125 g iaurt
  • 1 cană de zahăr
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o cană și jumătate de făină
  • o linguriță și jumătate de praf de copt
  • 95 g unt topit
  • zahăr praf pentru ornat
  • Pentru sos:
  • o linguriță de unt
  • 6 bucățele de ciocolată (min. 50 % cacao)
  • o linguriță suc de lămâie

Mod de preparare

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul, apoi am adăugat pe rând, ouăle, coaja rasă de lămâie, făina și praful de copt și am omogenizat compoziția cu ajutorul unui tel.

La final am adăugat untul topit și am amestecat bine.

Compoziția am așezat-o într-o tavă specială de brioșe, tapetată cu hârtiuțe pentru muffins, pe care le-am uns în prealabil cu puțin unt topit. Tava am dat-o la cuptor pentru aprox. 25 de minute.

Între timp am făcut și un sos acrișor cu care am ornat brioșele. Am pus untul l-a topit la foc mic, apoi am adaugat ciocolata și sucul de lămâie și am lăsat 2-3 minute să se omogenizeze.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure