autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
250g făină, 55g migdale măcinate, 1 linguriță praf de copt, un virf linguriță bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 100 g zahar, 80 ml ulei, 125 ml iaurt simplu, extract de vanilie, Crema de unt:, , 200 g unt moale, 300g zahar pudra, un albus ou batut spuma, 4-5 linguri lapte, extract de vanilie, 2-3lingurițe de zeama de lamaie, 4-5 picături de colorant alimentar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu zaharul, uleiul, iaurtul si vanilia. Mixul de lichide il punem peste cel de solide si amestecăm pină la incorporare totală. Pregatim formele de brioșe si le umplem cam 3/4. Dăm la cuptor pentru 2-25 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil.
Cit timp se coc brioșele numai bine avem timp să facem crema de unt. Mixăm untul pina devine spumă, adaugăm apoi zaharul pudra in 4-5 etape alternind cu lapte si citeva picaturi de zeama de lamaie. La sfirsit incorporam albusul batut spuma. Cind brioșele sunt reci le decoram cu crema de unt pregatită.
Eu am ales sa pun un strat de crema alba mai intai si in restul de cremă am pus citeva picături de colorant alimentar verde si cu un șprit special am facut un pat de iarbă pe care am asezat citeva mini ouă de ciocolată și pe ici pe colo cite o floricică din fondat
Ei, ce ziceți??? V-am introdus un pic in atmosfera de sărbătoare????…

Un Paște fericit vă doresc dragii mei si ginduri bune trimit către voi, oriunde vă aflați! :*

Pentru mai multe poze si detalii vă invit pe blogul meu personal http://bakedtreats.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si branza

Placinta cu mere si branza

Prima data pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250g făină
  • 55g migdale măcinate
  • 1 linguriță praf de copt
  • un virf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 125 ml iaurt simplu
  • extract de vanilie
  • Crema de unt:
  • 200 g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • un albus ou batut spuma
  • 4-5 linguri lapte
  • extract de vanilie
  • 2-3lingurițe de zeama de lamaie
  • 4-5 picături de colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu budinca si fructe