autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
250g făină, 55g migdale măcinate, 1 linguriță praf de copt, un virf linguriță bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 100 g zahar, 80 ml ulei, 125 ml iaurt simplu, extract de vanilie, Crema de unt:, , 200 g unt moale, 300g zahar pudra, un albus ou batut spuma, 4-5 linguri lapte, extract de vanilie, 2-3lingurițe de zeama de lamaie, 4-5 picături de colorant alimentar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu zaharul, uleiul, iaurtul si vanilia. Mixul de lichide il punem peste cel de solide si amestecăm pină la incorporare totală. Pregatim formele de brioșe si le umplem cam 3/4. Dăm la cuptor pentru 2-25 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil.
Cit timp se coc brioșele numai bine avem timp să facem crema de unt. Mixăm untul pina devine spumă, adaugăm apoi zaharul pudra in 4-5 etape alternind cu lapte si citeva picaturi de zeama de lamaie. La sfirsit incorporam albusul batut spuma. Cind brioșele sunt reci le decoram cu crema de unt pregatită.
Eu am ales sa pun un strat de crema alba mai intai si in restul de cremă am pus citeva picături de colorant alimentar verde si cu un șprit special am facut un pat de iarbă pe care am asezat citeva mini ouă de ciocolată și pe ici pe colo cite o floricică din fondat
Ei, ce ziceți??? V-am introdus un pic in atmosfera de sărbătoare????…

Un Paște fericit vă doresc dragii mei si ginduri bune trimit către voi, oriunde vă aflați! :*

Pentru mai multe poze si detalii vă invit pe blogul meu personal http://bakedtreats.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ciocolata de casa

ciocolata de casa

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba,

7 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

Foaia am facut-o amestecand intr-un castron toate ingredientele.Am framantat pana nu s-a mai lipit

7 voturi    3 comentarii
1h 1 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250g făină
  • 55g migdale măcinate
  • 1 linguriță praf de copt
  • un virf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 125 ml iaurt simplu
  • extract de vanilie
  • Crema de unt:
  • 200 g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • un albus ou batut spuma
  • 4-5 linguri lapte
  • extract de vanilie
  • 2-3lingurițe de zeama de lamaie
  • 4-5 picături de colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu capsuni si caise