autor:

» » Dulciuri diverse

Briosa cu ciocolata si migdale

Autor: Andreea Popa (Bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Popa (Bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
50 gr unt, 220 gr ciocolata amaruie, 150 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml smantana, 50 ml lapte, 50 gr migdale sau samburi de caise, 1 fiola esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.
Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.
Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.
Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.
Se serveste rece.
Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.
Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 220 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 gr migdale sau samburi de caise
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si branza