Ingrediente
50 gr unt, 220 gr ciocolata amaruie, 150 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml smantana, 50 ml lapte, 50 gr migdale sau samburi de caise, 1 fiola esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.
Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.
Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.
Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.
Se serveste rece.
Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.
Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.