autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briosa cu ciocolata si migdale

Autor: Andreea Popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
50 gr unt, 220 gr ciocolata amaruie, 150 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml smantana, 50 ml lapte, 50 gr migdale sau samburi de caise, 1 fiola esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.
Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.
Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.
Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.
Se serveste rece.
Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.
Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri

Fursecuri "Gandacei"

Se bate margarina cu zaharul pudra, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si esenta de rom.

26 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada altfel

Rulada altfel

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 220 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 gr migdale sau samburi de caise
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni