Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.
Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.
Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.
Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.
Se serveste rece.
Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.
Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii