autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briosa cu ciocolata si migdale

Autor: Andreea Popa (Bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Popa (Bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
50 gr unt, 220 gr ciocolata amaruie, 150 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml smantana, 50 ml lapte, 50 gr migdale sau samburi de caise, 1 fiola esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom.
Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec.
Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C.
Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute.
Se serveste rece.
Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata.
Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu parfum de Orient

Chec cu parfum de Orient

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am

9 voturi    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 220 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 gr migdale sau samburi de caise
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea