autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Briosa cu plante aromatice

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
300 g faina, 170 gr unt la temperatura camerei, 4 oua+1 ou(pentru uns), 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita maghiran (tocat marunt), 1 lingurita oregano, 1/2 lingurita ardei gras (ticat marunt)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o groapa in mijloc. Se pun in ea drojdie dizolvata in apa calduta, untul, ouale, sarea, ardeiul, maghiranul si oregano.
Se framinta un aluat care se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul Se unge cu unt tava pentru briosa , se pune aluatul, si se lasa sa se odihneasca 15-20 min. Se unge suprafata aluatului cu un ou batut. Se baga la cuptor si se coace 20 min la 180 grade C. Se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa la copt 20 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu plante aromatice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine de casa

paine de casa

Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

7 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 170 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua+1 ou(pentru uns)
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita maghiran (tocat marunt)
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita ardei gras (ticat marunt)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere