autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Briosa cu plante aromatice

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
300 g faina, 170 gr unt la temperatura camerei, 4 oua+1 ou(pentru uns), 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita maghiran (tocat marunt), 1 lingurita oregano, 1/2 lingurita ardei gras (ticat marunt)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o groapa in mijloc. Se pun in ea drojdie dizolvata in apa calduta, untul, ouale, sarea, ardeiul, maghiranul si oregano.
Se framinta un aluat care se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul Se unge cu unt tava pentru briosa , se pune aluatul, si se lasa sa se odihneasca 15-20 min. Se unge suprafata aluatului cu un ou batut. Se baga la cuptor si se coace 20 min la 180 grade C. Se creste temperatura la 200 grade C si se mai lasa la copt 20 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu plante aromatice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigi ca la Jerusalim

Covrigi ca la Jerusalim

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se

16 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri de casa

Fursecuri de casa

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora.

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 170 gr unt la temperatura camerei
  • 4 oua+1 ou(pentru uns)
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita maghiran (tocat marunt)
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita ardei gras (ticat marunt)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura