Briosa Daneza

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Briosa Daneza

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă lămâie
  • coajă portocală
  • Ingrediente umplutura
  • 6 linguriţe nutella
  • 6 linguriţe migdale măcinate
  • 6 linguri nucă+cacao+zahăr
  • Ptr uns: 1 gălbenuş + 30 ml lapte dulce

Mod de preparare

Laptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin.

Făina am amestecat-o cu laptele şi am amestecat bine. Am adăugat ouăle bătute, iar la urmă maiaua. Am frământat bine-bine adăugând treptat toată cantitatea de ulei călduţ. Şi am mai frământat cca 20 minute. Am lasat biluţa la crescut cca 1 ora, într-un vas acoperit cu folie.

Cand şi-a dublat volumul, sau chiar mai mult, am împărţit aluatul în 12 biluţe. Cu mâna unsă am turtit biluţa în mână iar în mijloc am pus 1 linguriţă de nutella + 1 linguriţă de migdale măcinate sau 1 lingură de amestec nucă + cacao + zahăr. Eu am făcut 6 cu amestecul de nutella şi 6 cu amestecul de nucă.

Cu mâna se strâng “la gură“, ca un săculeţ… formându-se o bilă.

Am făcut deci 12 bilute.

M-am folosit de un făcăleţ pentru a intinde săculetii, apoi cu un cuţit bine acuţit (am căutat de am ameţit tăietorul de pizza...) am făcut 4 tăieturi, am apucat de capete şi am răsucit, formând un melc, cu capetele bagate dedesupt.

Le-am pus in forme de minitarte, ca să aiba loc să se extindă, asezate în hârtiuţe de muffis, că se curăţî mai uşor formele.

Cănd toate biluţele au fost făcute melci, le-am pus într-o tavă şi le-am lasat să creasca 30 minte.

Când s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, şi le-am bagat la cuptorul preîncălzit.

Le-am lăsat 20 minute, la 180 C.

Au iesit... delicioase!!!

Pofta buna!

Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa
Cartofi noi la tigaie

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Cartofi noi la tigaie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise