autor:

Sim0na

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Briosa Daneza

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
Ingrediente aluat, , 600 g făină, , 2 ouă, , 125 g zahăr, , 100 ml ulei, , 250 ml lapte, , 10 g drojdie proaspătă, , 1/2 linguriţă sare, , coajă lămâie, , coajă portocală, , Ingrediente umplutura, , 6 linguriţe nutella, , 6 linguriţe migdale măcinate, , 6 linguri nucă+cacao+zahăr, , Ptr uns: 1 gălbenuş + 30 ml lapte dulce

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Laptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin.

Făina am amestecat-o cu laptele şi am amestecat bine. Am adăugat ouăle bătute, iar la urmă maiaua. Am frământat bine-bine adăugând treptat toată cantitatea de ulei călduţ. Şi am mai frământat cca 20 minute. Am lasat biluţa la crescut cca 1 ora, într-un vas acoperit cu folie.

Cand şi-a dublat volumul, sau chiar mai mult, am împărţit aluatul în 12 biluţe. Cu mâna unsă am turtit biluţa în mână iar în mijloc am pus 1 linguriţă de nutella + 1 linguriţă de migdale măcinate sau 1 lingură de amestec nucă + cacao + zahăr. Eu am făcut 6 cu amestecul de nutella şi 6 cu amestecul de nucă.

Cu mâna se strâng “la gură“, ca un săculeţ… formându-se o bilă.

Am făcut deci 12 bilute.

M-am folosit de un făcăleţ pentru a intinde săculetii, apoi cu un cuţit bine acuţit (am căutat de am ameţit tăietorul de pizza...) am făcut 4 tăieturi, am apucat de capete şi am răsucit, formând un melc, cu capetele bagate dedesupt.

Le-am pus in forme de minitarte, ca să aiba loc să se extindă, asezate în hârtiuţe de muffis, că se curăţî mai uşor formele.

Cănd toate biluţele au fost făcute melci, le-am pus într-o tavă şi le-am lasat să creasca 30 minte.

Când s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, şi le-am bagat la cuptorul preîncălzit.

Le-am lăsat 20 minute, la 180 C.

Au iesit... delicioase!!!

Pofta buna!

Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa Daneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere, pere in ... aluat

Mere, pere in ... aluat

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Sim0na

    Sim0na (Chef de cuisine) , 13 mai 2013

    Gratiela, am facut modificarea, da este vb de 180 grade. Multumesc de atentionare! Te imbratisez cu drag!

  • gratiela

    gratiela (Chef de cuisine) , 04 mai 2013

    un Paste fericit va doresc ! o reteta apetisanta , pe care o voi salva in cartea mea de retete , dar... cred ca este vorba de 180 de grade c , nu 1800 !!!!????

  • Sim0na

    Sim0na (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2011

    Cristina, normal ca una-i a ta! Mihaela11, mercic. Te pup

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

      Delicatese!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      Una e pentru mine?

    • Sim0na

      Sim0na (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Lia, ti le recomand cu placere! delicious flavours, dragute si gustoase!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      chiar ca sunt dragute si felicitari ptr pozele explicite! :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Ce simpatice sant asa micute ! Trebue sa le fac si eu, cat de curand... pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă lămâie
  • coajă portocală
  • Ingrediente umplutura
  • 6 linguriţe nutella
  • 6 linguriţe migdale măcinate
  • 6 linguri nucă+cacao+zahăr
  • Ptr uns: 1 gălbenuş + 30 ml lapte dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Sim0na (Chef de cuisine)

Gratiela, am facut modificarea, da este vb de 180 grade. Multumesc de atentionare! Te imbratisez cu drag!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
prajitura bounty