autor:

merisor

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
250 gr cus-cus, apa in proportie de 3:1, 1 lingurita sare, Pentru umplutura:, 500 gr carne tocata, 2 cepe mari, galbene, 2 morcovi, 2 ardei copti, congelati, 1 capatana usturoi, 2 linguri ulei, 300 gr ciuperci conservate, 1 legatura patrunjel verde, 2 oua, condimente:, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper, Pentru ornat:, rosii deshidratate, frunze de patrunjel, cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.

Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.

Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.

Preparam umplutura.

Curatam legumele si le tocam cubulete.

Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.

Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.

Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.

Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.

Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.

Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.

Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.

Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.

Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.

Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela , 09 februarie 2018

    Superbe ! Încercați nu veți regreta . Puteți sa serviți lângă ele o salata verde cu zmeura. ..Sau murături. Super..super !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari
  • galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti
  • congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente:
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Angela

Superbe ! Încercați nu veți regreta . Puteți sa serviți lângă ele o salata verde cu zmeura. ..Sau murături. Super..super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
TOCANITA DE CIUPERCI