Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.
Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.
Preparam umplutura.
Curatam legumele si le tocam cubulete.
Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.
Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.
Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.
Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.
Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.
Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.
Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.
Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.
Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.
Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii