Astazi propun o reteta de aperitiv simplu de realizat care a avut un mare succes la mine acasa.
Ingrediente
-100 gr faina
-3 oua
-50 gr masline negre feliate
-200 gr sunca
-100 gr casacaval/ telemea de oi
-100 ml lapte
-2 felii gogosar murat
-2 linguri ulei
-praf de copt
-piper si sare dupa gust
Mod de preparare
Sunca si gogosarul se taie cubulete, cascavalul se da prin razatoarea mare. Intr-un castron batem bine ouale cu sare si piper apoi adaugam laptele si uleiul , mixam iarasi, dupa care branza sau cascavalul , punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana sa omogenizeaza. Peste compozitia rezultata adaugam sunca, gogosarul, maslinele se amesteca sa se omogenizeze.
In fiecare forma de briosa se pune harie se briose se toarne peste comozitie cate o lingura si jumate, in functie de forma, apoi se da la cuptor , la foc mediu, timp de 25 min-30min. Se face testul cu scobitoarea (la mine au stat 25 de minute).
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii