autor:

LALY

» » Aperitive

Briose aperitiv

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
* 1oo gr kaizer, bacon, carnati, pastrama sau ce mezeluri preferati, * 100 gr masline verzi si negre, * 250 gr faina, * 50 gr cascaval ras, * 250 ml lapte, * 50 ml ulei, * 1 ou, * 1/2 pachet de drojdie, * 1 lingurita sare, * 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand:uleiul,sarea,oul si maslinele.Se pune si kaizerul. Se adauga faina si se mesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet.



Se tapeteaza forme de briose cu hartiute speciale (cine nu are forme de briose poate pune compozitia in tava de cozonac,sau forma de tort,etc). Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos la suprafata. Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor se ung cu oul batut.



Sunt la fel de bune atat calde cat si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam

7 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Tare frumoase!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte bune.

  • Alecs A.

    Alecs A. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi plac briosele in general. Am sa incerc si aceasta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * 1oo gr kaizer
  • bacon
  • carnati
  • pastrama sau ce mezeluri preferati
  • * 100 gr masline verzi si negre
  • * 250 gr faina
  • * 50 gr cascaval ras
  • * 250 ml lapte
  • * 50 ml ulei
  • * 1 ou
  • * 1/2 pachet de drojdie
  • * 1 lingurita sare
  • * 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei cu slaninuta gratinati
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania