autor:

LALY

» » Aperitive

Briose aperitiv

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
* 1oo gr kaizer, bacon, carnati, pastrama sau ce mezeluri preferati, * 100 gr masline verzi si negre, * 250 gr faina, * 50 gr cascaval ras, * 250 ml lapte, * 50 ml ulei, * 1 ou, * 1/2 pachet de drojdie, * 1 lingurita sare, * 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand:uleiul,sarea,oul si maslinele.Se pune si kaizerul. Se adauga faina si se mesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet.



Se tapeteaza forme de briose cu hartiute speciale (cine nu are forme de briose poate pune compozitia in tava de cozonac,sau forma de tort,etc). Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos la suprafata. Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor se ung cu oul batut.



Sunt la fel de bune atat calde cat si reci.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete

5 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Tare frumoase!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte bune.

  • Alecs A.

    Alecs A. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi plac briosele in general. Am sa incerc si aceasta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * 1oo gr kaizer
  • bacon
  • carnati
  • pastrama sau ce mezeluri preferati
  • * 100 gr masline verzi si negre
  • * 250 gr faina
  • * 50 gr cascaval ras
  • * 250 ml lapte
  • * 50 ml ulei
  • * 1 ou
  • * 1/2 pachet de drojdie
  • * 1 lingurita sare
  • * 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

3 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Rulada simpla de carne