autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 4 oua, separate, 120 gr zahar brun, 1 plic zahar vanilat bourbon, 1 lingurita scortisoara macinata, 2 plicuri (a cate 50 gr) cu gust de ciocolata, 1 plic pudding (50 gr) cu gust de frisca, 1 plic praf de copt, , Pentru decor, · 1 plic pudding (50 gr) cu gust de vanilie, · 250 ml lapte, · 1 plic zahar vanilat bourbon, · 1 lingurita colrant alimentar verde, · animalute din fondant

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose.
Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele 2 plicuri cu puudding si praful de copt si se amesteca.Intr-un alt vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu galbesnusuri.Se imparte compozitia in cele 12 locuri si se dau briosele la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara pudding-ul cu laptele si zaharul vanilat bourbon comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se incorporeaza colorantul alimentar verde.Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune intr-un cornet.Se decoreza briosele cu pudding si animalute din fondant.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu animalute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sufleu de portocale

Sufleu de portocale

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

8 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
mousse de lamaie cu capsuni

mousse de lamaie cu capsuni

Gelatina se dizolva in jumatate de cantitate de apa, intr-un castron, se lasa 5 min. Fructele se

2 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • andy andreea

    andy andreea (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    ce bine arata :X:X

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Foarte gustoase! Tare dragalase!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 4 oua
  • separate
  • 120 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri (a cate 50 gr) cu gust de ciocolata
  • 1 plic pudding (50 gr) cu gust de frisca
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor
  • · 1 plic pudding (50 gr) cu gust de vanilie
  • · 250 ml lapte
  • · 1 plic zahar vanilat bourbon
  • · 1 lingurita colrant alimentar verde
  • · animalute din fondant

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

andy andreea (Chef de cuisine)

ce bine arata :X:X

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

1 vot    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi
Spuma de capsuni cu iaurt