autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 4 oua, separate, 120 gr zahar brun, 1 plic zahar vanilat bourbon, 1 lingurita scortisoara macinata, 2 plicuri (a cate 50 gr) cu gust de ciocolata, 1 plic pudding (50 gr) cu gust de frisca, 1 plic praf de copt, , Pentru decor, · 1 plic pudding (50 gr) cu gust de vanilie, · 250 ml lapte, · 1 plic zahar vanilat bourbon, · 1 lingurita colrant alimentar verde, · animalute din fondant

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose.
Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele 2 plicuri cu puudding si praful de copt si se amesteca.Intr-un alt vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu galbesnusuri.Se imparte compozitia in cele 12 locuri si se dau briosele la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara pudding-ul cu laptele si zaharul vanilat bourbon comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se incorporeaza colorantul alimentar verde.Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune intr-un cornet.Se decoreza briosele cu pudding si animalute din fondant.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu animalute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • andy andreea

    andy andreea (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    ce bine arata :X:X

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Foarte gustoase! Tare dragalase!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 4 oua
  • separate
  • 120 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri (a cate 50 gr) cu gust de ciocolata
  • 1 plic pudding (50 gr) cu gust de frisca
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor
  • · 1 plic pudding (50 gr) cu gust de vanilie
  • · 250 ml lapte
  • · 1 plic zahar vanilat bourbon
  • · 1 lingurita colrant alimentar verde
  • · animalute din fondant

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

andy andreea (Chef de cuisine)

ce bine arata :X:X

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Crema de vanilie