autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Briose cu branza, morcov si dovlecel

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
5 oua, 2 dovlecei potriviti, 3 morcovi, 4-5 linguri cu faina, 100 ml ulei, 150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca), 1 lingura crema de mascarpone, 1/2 plic praf de copt, marar, sare, piper, Pentru stratul de deasupra, 2 oua, 2 -3 linguri cu smanatana, seminte de mac

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand bine . Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare , crema de mascarpone si mararul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine.
Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus .
Batem oul cu smantana si turnam deasupra apoi pudram cu mac.
Coacem briosele circa 30 -40 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza, morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gogonele in crusta

Gogonele in crusta

Gogonelele se taie felii subtiri si se sareaza. Intre timp spargem fulgii cat mai marunt si amestecam

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adi , 05 aprilie 2017

    Nu au ieșit. .Cred ca este prea putina faina

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 dovlecei potriviti
  • 3 morcovi
  • 4-5 linguri cu faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
  • 1 lingura crema de mascarpone
  • 1/2 plic praf de copt
  • marar
  • sare
  • piper
  • Pentru stratul de deasupra
  • 2 oua
  • 2 -3 linguri cu smanatana
  • seminte de mac

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Fara foto

Adi

Nu au ieșit. .Cred ca este prea putina faina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paine umpluta