autor:

iri nuca

» » , Aperitive, Aperitive

Briose cu cartofi

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2013

Ingrediente
Pentru 12 briose, 300 gr cartofi, lapte si unt pentru piureul de cartofi, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita tarhon, sare, piper, pentru aluat:, 1 ou, 2/3 cana faina, 1/2 cana lapte, sare, umplutura:, branza feta / telemea - 12 cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii. Se face un piure cu lapte si unt, se adauga patrunjelul si tarhonul tocate, se potriveste de sare si piper.

Se incalzeste cuptorul la 200 gr. C.

Se pregateste un aluat lichid gros si fin din ou, faina, lapte, se adauga un praf sare.

Se ung 2 tavi de briose cu putin ulei masline, se pun pe plita sa se incinga. Se adauga in fiecare forma urmatoarele: cca 2 lingurite aluat, un cubulet de branza, o lingura de piure si din nou o lingurita de aluat.

Se dau la cuptor cca 15-20 minute. Se scot si se servesc fierbinti ca aperitiv sau garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose cu cartof dulce - varianta

Briose cu cartof dulce - varianta "baby friendly"

Etapa 1: se amesteca ouale cu zaharul si mierea si se bat la mixer pana ce zaharul s-a topit si s-a

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Tarta cu amestec mexican

Tarta cu amestec mexican

Se framanta toate ingredientele pentru aluat si se tine la frigider cam 1/2 ora dupa care se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ivascu Claudia , 18 iunie 2014

    Ce e greu de inteles ,se pun cele 2 compozitii alternativ,cred ca sunt bune,am sa le incerc si va spun ce a iesit....

  • Fara foto

    Dana Micle , 18 iunie 2014

    si cartofii

  • Fara foto

    Dijmarescu Mihai , 22 iulie 2013

    NU intelegi nimic din aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose
  • 300 gr cartofi
  • lapte si unt pentru piureul de cartofi
  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • sare
  • piper
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2/3 cana faina
  • 1/2 cana lapte
  • sare
  • umplutura:
  • branza feta / telemea - 12 cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de iri nuca
salata de primavara cu orez

salata de primavara cu orez

Se spala orezul si se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la racit. Branza si legumele se

20 voturi    4 comentarii
40 min
Salate reci
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul.

5 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cozi de stevie pané