Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Briose cu cascaval si oua de prepelita

Ingrediente

  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 160 g cascaval ras
  • 330 ml lapte batut
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 12 oua de prepelita
  • piper proaspat macinat
  • in plus:
  • ulei pentru uns formele
  • mini rosii pentru decor

Mod de preparare

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja.

Mixam untul, pana obtinem o spuma.

Adaugam, rand pe rand, ouale si amestecam, folosind un tel.

Adaugam cascavalul ras si amestecam.

Adaugam laptele batut si patrunjelul verde taiat marunt. Amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in compozitia de mai sus.

Condimentam cu piper si, daca este cazul, cu sare...eu nu am adaugat sare.

Eu am o tava cu 12 cupe pentru briose.

Ungem cu ulei fiecare cupa si apoi captusim pe fiecare in parte, cu cate o hartiuta pentru briose si le umplem pe jumatate cu compozitie.

In mijlocul compozitiei punem cate un ou de prepelita.

Acoperim cu compozitia de cascaval.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade C, timp de circa 30 min.

Cand briosele sunt bine facute (facem testul scobitorii) si frumos rumenite, scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem briosele pe un platou.

Decoram cu mini rosii.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise