autor:

maria mihalache

» » , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu oua

Briose cu cascaval si oua de prepelita

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2017

Ingrediente
60 g unt moale, 2 oua, 160 g cascaval ras, 330 ml lapte batut, 280 g faina, 1 plic praf de copt, 1 legatura mica de patrunjel verde, 12 oua de prepelita, piper proaspat macinat, , in plus:, ulei pentru uns formele, mini rosii pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja.

Mixam untul, pana obtinem o spuma.

Adaugam, rand pe rand, ouale si amestecam, folosind un tel.

Adaugam cascavalul ras si amestecam.



Adaugam laptele batut si patrunjelul verde taiat marunt. Amestecam.



Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in compozitia de mai sus.



Condimentam cu piper si, daca este cazul, cu sare...eu nu am adaugat sare.

Eu am o tava cu 12 cupe pentru briose.

Ungem cu ulei fiecare cupa si apoi captusim pe fiecare in parte, cu cate o hartiuta pentru briose si le umplem pe jumatate cu compozitie.

In mijlocul compozitiei punem cate un ou de prepelita.



Acoperim cu compozitia de cascaval.



Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade C, timp de circa 30 min.

Cand briosele sunt bine facute (facem testul scobitorii) si frumos rumenite, scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem briosele pe un platou.



Decoram cu mini rosii.



Se pot servi atat calde cat si reci.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cascaval si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Mic dejun ca la noi acasa

Mic dejun ca la noi acasa

Se pune o tigaie pe foc, se pune ulei si se lasa la incins. Se face o gaura in feliile de paine si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Sufleu de verdure

Sufleu de verdure

Se pregatecte besciamel: puneti la topit untul, intre timp amestecati bine cu un tel faina cu laptele

3 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 160 g cascaval ras
  • 330 ml lapte batut
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 12 oua de prepelita
  • piper proaspat macinat
  • in plus:
  • ulei pentru uns formele
  • mini rosii pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

28 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Omleta de vara