autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu gem

Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
2 oua,, 7 linguri ulei, , 200 gr. iaurt sau lapte batut, , 350 gr. faina,, 2 lingurite praf de copt,, 80 gr. zahar,, un varf de cutit sare, , 12 lingurite gem.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga compozitia lichida si se omogenizeaza. Formele (de madlene) se ung cu unt si se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cate o adancitura cu lingurita in care se pune gem apoi restul de aluat. Se coc in cuptorul incins 25-30 de minute. Se racesc 10 min. in forme apoi se scot usor din forme si se servesc reci. Sunt usor de pregatit si sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu gem

Brioșe cu gem

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie

10 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Inainte de toate prajim usor alunele intr-o tigaie sau la cuptor,dupa care le lasam la racit. Untul

33 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 7 linguri ulei
  • 200 gr. iaurt sau lapte batut
  • 350 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 80 gr. zahar,
  • un varf de cutit sare
  • 12 lingurite gem.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Panna cotta