autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu gem

Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
2 oua,, 7 linguri ulei, , 200 gr. iaurt sau lapte batut, , 350 gr. faina,, 2 lingurite praf de copt,, 80 gr. zahar,, un varf de cutit sare, , 12 lingurite gem.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga compozitia lichida si se omogenizeaza. Formele (de madlene) se ung cu unt si se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cate o adancitura cu lingurita in care se pune gem apoi restul de aluat. Se coc in cuptorul incins 25-30 de minute. Se racesc 10 min. in forme apoi se scot usor din forme si se servesc reci. Sunt usor de pregatit si sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu gem

Brioșe cu gem

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie

10 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 7 linguri ulei
  • 200 gr. iaurt sau lapte batut
  • 350 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 80 gr. zahar,
  • un varf de cutit sare
  • 12 lingurite gem.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
savarine