autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu gem

Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: livia gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
2 oua,, 7 linguri ulei, , 200 gr. iaurt sau lapte batut, , 350 gr. faina,, 2 lingurite praf de copt,, 80 gr. zahar,, un varf de cutit sare, , 12 lingurite gem.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga compozitia lichida si se omogenizeaza. Formele (de madlene) se ung cu unt si se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cate o adancitura cu lingurita in care se pune gem apoi restul de aluat. Se coc in cuptorul incins 25-30 de minute. Se racesc 10 min. in forme apoi se scot usor din forme si se servesc reci. Sunt usor de pregatit si sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu gem

Brioșe cu gem

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie

10 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 7 linguri ulei
  • 200 gr. iaurt sau lapte batut
  • 350 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 80 gr. zahar,
  • un varf de cutit sare
  • 12 lingurite gem.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cuiburi de viespi
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania