Briose cu ghimbir si portocala

Intr-o craticioara, se pune ghimbirul pe foc mic.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu ghimbir si portocala

Ingrediente

  • 2 linguri ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă
  • 50 ml suc de portocală
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 ml chefir
  • 350 gr faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Într-o crăticioară, se pune ghimbirul pe foc mic, se adauga 50 g de zahăr și sucul de portocală și se lasa pe foc să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.

Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.

Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.

La sfârșit se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure