autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu lamaie si ciocolata

Autor: Ursulescu Ancuta Cristina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ursulescu Ancuta Cristina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
250g faina,175g zahar,1 ou, 200 ml lapte, 50ml ulei, 3 lingurite praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 50g ciocolata amaruie, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam ingredientele solide:faina,zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,coaja rasa de lamaie si ciocolata taiata bucatele.

2.In alt castron se amesteca ingredientele lichide:oul,laptele,uleiul si zeama de lamaie.Turnam compozitia lichida peste cea solida,amestecand usor,doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

3.Punem hartiile de briose in tava,turnam compozitia in fiecare forma pana la 3/4 din capacitatea fiecareia.

4.Dam tava la cuptorul preincalzit si le coacem 20-25 min,pana trec testul scobitorii.

5.Se scot din tava si se lasa la racit,pe un gratar de prajituri sau pe un platou.

6.Se servesc pudrate cu zahar pudra sau simple,dupa preferinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocus

Fursecuri cu cocus

Intr-un bol se pun toate ingridentele se taie margarina bucatele si se amesteca cu restul componenetelor

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 250g faina,175g zahar,1 ou
  • 200 ml lapte
  • 50ml ulei
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Ursulescu Ancuta Cristina
Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Se incinge cuptorul. Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars