autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu lamaie si ciocolata

Autor: Ursulescu Ancuta Cristina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ursulescu Ancuta Cristina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
250g faina,175g zahar,1 ou, 200 ml lapte, 50ml ulei, 3 lingurite praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 50g ciocolata amaruie, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam ingredientele solide:faina,zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,coaja rasa de lamaie si ciocolata taiata bucatele.

2.In alt castron se amesteca ingredientele lichide:oul,laptele,uleiul si zeama de lamaie.Turnam compozitia lichida peste cea solida,amestecand usor,doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.

3.Punem hartiile de briose in tava,turnam compozitia in fiecare forma pana la 3/4 din capacitatea fiecareia.

4.Dam tava la cuptorul preincalzit si le coacem 20-25 min,pana trec testul scobitorii.

5.Se scot din tava si se lasa la racit,pe un gratar de prajituri sau pe un platou.

6.Se servesc pudrate cu zahar pudra sau simple,dupa preferinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide

Separam albusul de galbenusuri. Mixam albusul cu zaharul si praful de sare, pana cand acesta nu se

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu fructe din compot

Pandispan cu fructe din compot

Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 250g faina,175g zahar,1 ou
  • 200 ml lapte
  • 50ml ulei
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Ursulescu Ancuta Cristina
Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Se incinge cuptorul. Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Inel cu nutella