Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se incorporeaza mai intai ouale si o lingura de faina si pe urma restul de faina, praful de copt, coaja si zeama sau lichiorul de portocale.
Se spala prunele, se desfac si li se scot samburii. Cu jumatate din aluatul preparat se umplu 12 forme de briose (unse in prealabil), peste aluat se pun cate doua jumatati de pruna (in fiecare forma), se acopera cu aluatul ramas si deasupra se asaza alte doua jumatati de pruna. Se incinge cuptorul si se coc briosele circa 15 minute la 170 grade C (la jumatatea timpului de coacere se pot acoperi cu hartie de pergament). Putin inainte de a le scoate din cuptor, se presara peste fiecare cate-o lingurita de zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii