autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt, , 150 g zahar, , 3 oua, , 225 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete), , 2-3 linguri suc sau lichior de portocale, , grasime pentru uns formele, , 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g), , 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se incorporeaza mai intai ouale si o lingura de faina si pe urma restul de faina, praful de copt, coaja si zeama sau lichiorul de portocale.
Se spala prunele, se desfac si li se scot samburii. Cu jumatate din aluatul preparat se umplu 12 forme de briose (unse in prealabil), peste aluat se pun cate doua jumatati de pruna (in fiecare forma), se acopera cu aluatul ramas si deasupra se asaza alte doua jumatati de pruna. Se incinge cuptorul si se coc briosele circa 15 minute la 170 grade C (la jumatatea timpului de coacere se pot acoperi cu hartie de pergament). Putin inainte de a le scoate din cuptor, se presara peste fiecare cate-o lingurita de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu prune uscate si glazura de mac

Briose cu prune uscate si glazura de mac

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete)
  • 2-3 linguri suc sau lichior de portocale
  • grasime pentru uns formele
  • 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g)
  • 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite caramelizate cu portocale