Briose cu prune

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 3 oua,
  • 225 g faina,
  • 3 lingurite praf de copt,
  • o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete),
  • 2-3 linguri suc sau lichior de portocale,
  • grasime pentru uns formele,
  • 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g),
  • 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se incorporeaza mai intai ouale si o lingura de faina si pe urma restul de faina, praful de copt, coaja si zeama sau lichiorul de portocale.

Se spala prunele, se desfac si li se scot samburii. Cu jumatate din aluatul preparat se umplu 12 forme de briose (unse in prealabil), peste aluat se pun cate doua jumatati de pruna (in fiecare forma), se acopera cu aluatul ramas si deasupra se asaza alte doua jumatati de pruna. Se incinge cuptorul si se coc briosele circa 15 minute la 170 grade C (la jumatatea timpului de coacere se pot acoperi cu hartie de pergament). Putin inainte de a le scoate din cuptor, se presara peste fiecare cate-o lingurita de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise