autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt, , 150 g zahar, , 3 oua, , 225 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete), , 2-3 linguri suc sau lichior de portocale, , grasime pentru uns formele, , 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g), , 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se incorporeaza mai intai ouale si o lingura de faina si pe urma restul de faina, praful de copt, coaja si zeama sau lichiorul de portocale.
Se spala prunele, se desfac si li se scot samburii. Cu jumatate din aluatul preparat se umplu 12 forme de briose (unse in prealabil), peste aluat se pun cate doua jumatati de pruna (in fiecare forma), se acopera cu aluatul ramas si deasupra se asaza alte doua jumatati de pruna. Se incinge cuptorul si se coc briosele circa 15 minute la 170 grade C (la jumatatea timpului de coacere se pot acoperi cu hartie de pergament). Putin inainte de a le scoate din cuptor, se presara peste fiecare cate-o lingurita de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete)
  • 2-3 linguri suc sau lichior de portocale
  • grasime pentru uns formele
  • 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g)
  • 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite marocane