autor:

» » Dulciuri diverse

Briose cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt, , 150 g zahar, , 3 oua, , 225 g faina, , 3 lingurite praf de copt, , o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete), , 2-3 linguri suc sau lichior de portocale, , grasime pentru uns formele, , 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g), , 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se incorporeaza mai intai ouale si o lingura de faina si pe urma restul de faina, praful de copt, coaja si zeama sau lichiorul de portocale.
Se spala prunele, se desfac si li se scot samburii. Cu jumatate din aluatul preparat se umplu 12 forme de briose (unse in prealabil), peste aluat se pun cate doua jumatati de pruna (in fiecare forma), se acopera cu aluatul ramas si deasupra se asaza alte doua jumatati de pruna. Se incinge cuptorul si se coc briosele circa 15 minute la 170 grade C (la jumatatea timpului de coacere se pot acoperi cu hartie de pergament). Putin inainte de a le scoate din cuptor, se presara peste fiecare cate-o lingurita de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu prune uscate si glazura de mac

Briose cu prune uscate si glazura de mac

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • o lingura coaja de portocala glasata (taiata cubulete)
  • 2-3 linguri suc sau lichior de portocale
  • grasime pentru uns formele
  • 24 de prune care se desfac de pe samburi (circa 600 g)
  • 3-4 linguri de zahar (pentru presarat deasupra).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Banana caramelizata cu inghetata de vanilie