autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu visine

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
2 oua, 200 gr zahar, 200 ml ulei, 300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare), 1/2 lingurita sare ( rasa), sucul de la o jumatate de lamaie si coaja, 400 gr faina Ola, 1 si 1/2 plic praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul , mixam, dupa ce am batut bine ouale cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie.
sucul de la jumatate de lamaie, e suficient.
Se inglobeaza iaurtul cu sare, suc si coaja de lamaie in continuare, separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam usurel in compozitie .
compozitia trebuie sa arate destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine, e important apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit forme din hartie, am pus cate 3, una intr-alta pentru a nu se labartza la cuptor am pus cam cate o lingura in fiecare forma, si pe deasupra visinele scurse de zeama si tavalite putin prin faina ( pacat ca n-am avut si nuci)
Tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu cacao si visine

Briose cu cacao si visine

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul

24 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Briose cu nuca si visine

Briose cu nuca si visine

Bati spuma cele 5 albusuri, adaugi cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilat, cele 5 galbenusuri si

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    O reteta foarte buna, am facut-o si eu doar cu bucatele de ciocolata puse deasupra.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare)
  • 1/2 lingurita sare ( rasa)
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja
  • 400 gr faina Ola
  • 1 si 1/2 plic praf de copt

Raporteaza reteta

diana

diana (Chef de cuisine)

O reteta foarte buna, am facut-o si eu doar cu bucatele de ciocolata puse deasupra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta frageda cu capsuni