autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu visine

Autor: Madalina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
2 oua, 200 gr zahar, 200 ml ulei, 300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare), 1/2 lingurita sare ( rasa), sucul de la o jumatate de lamaie si coaja, 400 gr faina Ola, 1 si 1/2 plic praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul , mixam, dupa ce am batut bine ouale cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie.
sucul de la jumatate de lamaie, e suficient.
Se inglobeaza iaurtul cu sare, suc si coaja de lamaie in continuare, separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam usurel in compozitie .
compozitia trebuie sa arate destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine, e important apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit forme din hartie, am pus cate 3, una intr-alta pentru a nu se labartza la cuptor am pus cam cate o lingura in fiecare forma, si pe deasupra visinele scurse de zeama si tavalite putin prin faina ( pacat ca n-am avut si nuci)
Tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu afine si visine

Briose cu afine si visine

Se amesteca toate ingredientele la un loc cu mixerul, pana se formeaza un aluat omogen. Untul trebuie

5 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

Mod de preparare: Se bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se

3 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    O reteta foarte buna, am facut-o si eu doar cu bucatele de ciocolata puse deasupra.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt ( eu am folosit danone de cate 150 gr fiecare)
  • 1/2 lingurita sare ( rasa)
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja
  • 400 gr faina Ola
  • 1 si 1/2 plic praf de copt

Raporteaza reteta

diana

diana (Chef de cuisine)

O reteta foarte buna, am facut-o si eu doar cu bucatele de ciocolata puse deasupra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cake de ciocolata cu fructe confiate