autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Briose cu visine si glazura roz

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 3 oua, 70 gr zahar, 30 gr zahar vanilat bourbon, 275 ml Caribbean Twist with Watermelon, 3 lingurite esenta de cocos, 100 gr unt topit, 160 gr faina, 40 gr praf de pudding de vanilie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi), , Pentru glazura, zahar pudra, sirop de visine, zeama proaspata de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°
Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.
Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.
Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si glazura roz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie, astfel: Se pune o oala cu apa la fiert. Ciocolata se rupe in

2 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Cosulete cu ciocolata

Cosulete cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12

4 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat bourbon
  • 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
  • 3 lingurite esenta de cocos
  • 100 gr unt topit
  • 160 gr faina
  • 40 gr praf de pudding de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva
  • scurse bine (sau proaspete
  • curatate de samburi)
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • sirop de visine
  • zeama proaspata de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Inimioare pline de savoare