autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Briose cu visine si glazura roz

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 3 oua, 70 gr zahar, 30 gr zahar vanilat bourbon, 275 ml Caribbean Twist with Watermelon, 3 lingurite esenta de cocos, 100 gr unt topit, 160 gr faina, 40 gr praf de pudding de vanilie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi), , Pentru glazura, zahar pudra, sirop de visine, zeama proaspata de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°
Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.
Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.
Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si glazura roz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
GRIS CU LAPTE

GRIS CU LAPTE

Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca ,se toarna

52 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor;

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat bourbon
  • 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
  • 3 lingurite esenta de cocos
  • 100 gr unt topit
  • 160 gr faina
  • 40 gr praf de pudding de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din conserva
  • scurse bine (sau proaspete
  • curatate de samburi)
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • sirop de visine
  • zeama proaspata de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Spuma de capsuni