autor:

Cris

» » Dulciuri diverse

Briose (cupcakes) Black&White

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, , Pentru coca cu cacao:, , 1/2 cana margarina Rama (sau unt de bun calitate) (120 grame), 1 cana (200 grame) zahar tos, 3 oua, 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat), 1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa), 1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa), 1 1/2 cani (200 grame) faina, 1 1/2 lingurite praf de copt, 1/3 cana (30 grame) cacao, Un varf de cutit de sare, 1/4 cana (60 ml) lapte, , Pentru cheesecake:, , 150 grame crema de branza, 200 grame branza de vaci proaspata, bine scursa, 2 oua, 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat), 2 linguri rase de faina, 1/3 cana (70 grame) zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Niciodata briosele pe care le faceam nu erau suficiente. 12 bucati, pentru ca atatea cupe are tava, erau prea putine, asa ca a trebuit sa ma gandesc la o reteta imbogatita. Combinatia de briose cu cacao si cheesecake mi s-a parut o solutie rezonabila. Deosebit de gustoase, ele nu mai au nevoie de frosting.

Se pregateste mai intai aluatul pentru briosele cu cacao:

Pregatiti tava de briose asezand formele de hartie, si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Reteta este potrivita pentru 18 briose. Pe langa tava de 12 bucati puteti pune si o tava de 6 bucati, sau puteti folosi 6 forme de ceramica asa cum am facut eu. Pentru formele de ceramica am folosit un gratar suplimentar in cuptor.

Intr-un castron cerneti faina, praful de copt, cacaoa, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie. Amestecati cu un tel.

Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul si amestecati pana se omogenizeaza.

Montati la mixer paletele spiralate si apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand cu laptele in doua reprize (faina-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la viteza mica, doar pana se omogenizeaza.

Umpleti formele tavii de briose cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de luat inghetata. Incarcati fiecare forma doar pe jumatate.

Pentru chesecake:

Amestecati cu mixer-ul sau cu un blender branza de vaci cu crema de branza. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si apoi cate un ou. La sfarsit adaugati faina si amestecati usor cu o lingura doar pana la omogenizare.

Umpleti un pos cu crema de branza si apoi inserati continutul in mijlocul fiecarei cupe cu aluat cu cacao.

Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose (cupcakes) Black&White" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute

23 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu mere

Mini tarte cu mere

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase,

9 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elısa Arsen , 16 decembrie 2014

    sper sa reusesc..incerc sa fac cat de curand..

  • Fara foto

    Gabi Oana , 17 martie 2014

    Asta e

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • Pentru coca cu cacao:
  • 1/2 cana margarina Rama (sau unt de bun calitate) (120 grame)
  • 1 cana (200 grame) zahar tos
  • 3 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa)
  • 1 1/2 cani (200 grame) faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/3 cana (30 grame) cacao
  • Un varf de cutit de sare
  • 1/4 cana (60 ml) lapte
  • Pentru cheesecake:
  • 150 grame crema de branza
  • 200 grame branza de vaci proaspata
  • bine scursa
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 2 linguri rase de faina
  • 1/3 cana (70 grame) zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Kughelof