Briose (cupcakes) Black&White

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Briose (cupcakes) Black&White

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • Pentru coca cu cacao:
  • 1/2 cana margarina Rama (sau unt de bun calitate) (120 grame)
  • 1 cana (200 grame) zahar tos
  • 3 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 1 lingurita de coaja de portocala macinata (sau portocala rasa)
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie macinata (sau lamaie rasa)
  • 1 1/2 cani (200 grame) faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/3 cana (30 grame) cacao
  • Un varf de cutit de sare
  • 1/4 cana (60 ml) lapte
  • Pentru cheesecake:
  • 150 grame crema de branza
  • 200 grame branza de vaci proaspata, bine scursa
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
  • 2 linguri rase de faina
  • 1/3 cana (70 grame) zahar

Mod de preparare

Niciodata briosele pe care le faceam nu erau suficiente. 12 bucati, pentru ca atatea cupe are tava, erau prea putine, asa ca a trebuit sa ma gandesc la o reteta imbogatita. Combinatia de briose cu cacao si cheesecake mi s-a parut o solutie rezonabila. Deosebit de gustoase, ele nu mai au nevoie de frosting.

Se pregateste mai intai aluatul pentru briosele cu cacao:

Pregatiti tava de briose asezand formele de hartie, si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Reteta este potrivita pentru 18 briose. Pe langa tava de 12 bucati puteti pune si o tava de 6 bucati, sau puteti folosi 6 forme de ceramica asa cum am facut eu. Pentru formele de ceramica am folosit un gratar suplimentar in cuptor.

Intr-un castron cerneti faina, praful de copt, cacaoa, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie. Amestecati cu un tel.

Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul si amestecati pana se omogenizeaza.

Montati la mixer paletele spiralate si apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand cu laptele in doua reprize (faina-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la viteza mica, doar pana se omogenizeaza.

Umpleti formele tavii de briose cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de luat inghetata. Incarcati fiecare forma doar pe jumatate.

Pentru chesecake:

Amestecati cu mixer-ul sau cu un blender branza de vaci cu crema de branza. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si apoi cate un ou. La sfarsit adaugati faina si amestecati usor cu o lingura doar pana la omogenizare.

Umpleti un pos cu crema de branza si apoi inserati continutul in mijlocul fiecarei cupe cu aluat cu cacao.

Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise