autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 24 briose:, - 280 grame faina alba, - 150 grame zahar brun, - 4 oua de casa, - 1/2 lingurita sare de mare, - 1 lingurita praf de copt, - 50 grame cacao, - 250 ml iaurt grecesc, - 145 ml ulei de struguri, - 1 plic zahar vanilat, - 4 linguri dulceata de merisoare., Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:, M-am inspirat de aici., - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete), - 80 grame zahar alb tos, - 125 grame unt cu 80% grasime, la temperatura camerei, - 1 praf de sare, - 2-3 lingurite de Chai latte.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire briose:

1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca.
2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar.
3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat.
4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare.
5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare.
6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose.
7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma.
8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema.
Mod de pregatire crema de unt:

1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului.
2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic.
3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet.
4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie.
5. La final am adaugat Chai Latte pentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema.
6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa. Punem sarea

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec din albusuri

Chec din albusuri

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele

5 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Maria Kovacs , 21 noiembrie 2014

    incredibil...chiar am chai latte :)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Ce deliciu !!! Am salvat reteta si iti multumesc, Daciana.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina alba
  • - 150 grame zahar brun
  • - 4 oua de casa
  • - 1/2 lingurita sare de mare
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 50 grame cacao
  • - 250 ml iaurt grecesc
  • - 145 ml ulei de struguri
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 4 linguri dulceata de merisoare.
  • Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • M-am inspirat de aici.
  • - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete)
  • - 80 grame zahar alb tos
  • - 125 grame unt cu 80% grasime
  • la temperatura camerei
  • - 1 praf de sare
  • - 2-3 lingurite de Chai latte.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce deliciu !!! Am salvat reteta si iti multumesc, Daciana.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu ciocolata