autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 24 briose:, - 280 grame faina alba, - 150 grame zahar brun, - 4 oua de casa, - 1/2 lingurita sare de mare, - 1 lingurita praf de copt, - 50 grame cacao, - 250 ml iaurt grecesc, - 145 ml ulei de struguri, - 1 plic zahar vanilat, - 4 linguri dulceata de merisoare., Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:, M-am inspirat de aici., - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete), - 80 grame zahar alb tos, - 125 grame unt cu 80% grasime, la temperatura camerei, - 1 praf de sare, - 2-3 lingurite de Chai latte.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire briose:

1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca.
2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar.
3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat.
4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare.
5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare.
6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose.
7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma.
8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema.
Mod de pregatire crema de unt:

1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului.
2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic.
3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet.
4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie.
5. La final am adaugat Chai Latte pentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema.
6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Se separa galbenusirile de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mai intai doresc sa va mentionez faptul ca din cantitatile de mai sus vor iesi intre 50 si 60 de

14 voturi    6 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Maria Kovacs , 21 noiembrie 2014

    incredibil...chiar am chai latte :)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Ce deliciu !!! Am salvat reteta si iti multumesc, Daciana.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina alba
  • - 150 grame zahar brun
  • - 4 oua de casa
  • - 1/2 lingurita sare de mare
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 50 grame cacao
  • - 250 ml iaurt grecesc
  • - 145 ml ulei de struguri
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 4 linguri dulceata de merisoare.
  • Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • M-am inspirat de aici.
  • - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete)
  • - 80 grame zahar alb tos
  • - 125 grame unt cu 80% grasime
  • la temperatura camerei
  • - 1 praf de sare
  • - 2-3 lingurite de Chai latte.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce deliciu !!! Am salvat reteta si iti multumesc, Daciana.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec pufos cu nuca