autor:

raluka

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose de ciocolata

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 octombrie 2011

Ingrediente
250gr faina, 150gr zahar, 200ml lapte, 50gr unt, 150gr ciocolata pentru prajituri(care se poate topi pe foc), 2 lingurite cu praf de copt, un galbenus de ou

Dificultate: Medie Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Reteta este pentru 16 briose.Intr-o craticioara se rupe ciocolata in cuburi mai mici si se topeste la foc mic.Se adauga untul,zaharul si laptele.Se amesteca pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusul si se amesteca bine.Se da deoparte si se lasa se se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.Praful de copt se amesteca bine cu faina si se adauga putin cate putin la compozitia de ciocolata,amestecand cu mixerul sau cu un tel.Cu amestecul final se umplu formele de briose,(de hartie sau in tava)se dau la cuptorul preincalzit, si se coc la 180ºC timp de 25,30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu ciocolata si stafide

Briose cu ciocolata si stafide

Batem albusurile spuma impreuna cu jumatate din zahar.Frecam galbenusurile cu restul de zahar,adaugam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Briose cu visine si ciocolata

Briose cu visine si ciocolata

Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popa Laura , 29 ianuarie 2014

    Foarte bune! Am facut si au o aroma superba de ciocolata! Multumesc!

  • Fara foto

    Didina Moldoveanu , 14 octombrie 2013

    cred ca sunt delicioase osa fac si eu acum m-am prins cum sa vad si retetele multumesc gustos.ro.

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2011

    Multumesc!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 250gr faina
  • 150gr zahar
  • 200ml lapte
  • 50gr unt
  • 150gr ciocolata pentru prajituri(care se poate topi pe foc)
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • un galbenus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

raluka (Chef de cuisine)

Multumesc!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placintele cu mere si stafide