Briose delicioase cu cacao

Incanta-ti papilele gustative cu aceste briose delicioase cu cacao. O reteta simpla si rapida pentru a pregati desertul perfect pentru orice ocazie. Descopera cum sa faci briose pufoase si aromate, gata in cateva minute!

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Briose delicioase cu cacao

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • o lingurita vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Aseaza hartii de copt in formele pentru briose sau unge-le cu putin unt si faina.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea.

Amesteca ingredientele umede: in alt bol, bate ouale usor si adauga untul topit si laptele. Amesteca bine pana când obtii o consistenta omogena. Adauga extractul de vanilie.

Combina ingredientele: toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Ai grija să nu amesteci prea mult, doar pana cand se omogenizeaza.

Umple formele pentru briose: foloseste o lingura sau un polonic micut pentru a umple formele pentru briose cam 2/3 din capacitate.

Coace: pune formele in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand trec testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul unei briose si trebuie sa iasa curata).

Scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme timp de cateva minute, apoi le poti transfera pe un gratar pentru a le lasa sa se racească complet.

Poti presara putin zahar pudra, poti decora cu putina glazura de ciocolata sau fulgi de ciocolata pe deasupra pentru un plus de gust si aspect.

Daca va plac briosele, va mai recomandam si reteta de briose cu afine, briose cu mac, capsuni si crema de branza sau briose cu ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise