autor:

andraconstantinescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2017

Ingrediente
Briose:, 150 g capsuni, 90 g zahar, 75 g unt moale, 1 ou, 75 ml lapte, 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco, 15 g mac, 150 g faina, 1/2 plic de praf de copt (5 g), un praf de sare, Crema de branza:, 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco, 30 g unt moale, 100 g zahar pudra vanilat, Pentru decor:, 5 g mac, 3 capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai, capsunile se curata, se spala si se taie cubulete.

Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, lasand suficient spatiu pentru ca briosele sa creasca. Se presara capsunile ramase pe fiecare briosa. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema de branza.

Intr-un castron, se mixeaza branza, untul si zaharul. Crema astfel obtinuta se pune intr-un posh si se introduce la congelator pentru 20-30 de minute. Se decoreaza apoi briosele cu ea, facand cate o floare mica (crema mea a fost cam lichida pentru ca nu am tinut-o suficient la rece si de aceea nici nu am folosit-o pe toata, dar dupa ce am bagat briosele in frigider s-a intarit). Se presara cateva seminte de mac si se asaza cate un sfert de capsuna (spalata) pe fiecare briosa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac, capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Pandispan cu cacao si fructe confiate

Pandispan cu cacao si fructe confiate

Se separa albusurile de galbenusuri,apoi albusul cu un praf de sare se bate bine cu mixerul.Se adauga

19 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Briose:
  • 150 g capsuni
  • 90 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 15 g mac
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • un praf de sare
  • Crema de branza:
  • 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 30 g unt moale
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • 5 g mac
  • 3 capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

12 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu Exquisa Tiramisu Exquisa

Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se freaca cu branza. Se amesteca toate

7 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si crema de oua