Briose mic dejun ALEX

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose mic dejun ALEX

Ingrediente

  • pentru 6 briose:
  • 3 oua
  • 80 g prosciutto crudo
  • 80 g cascaval ras
  • 100 g friptura rece
  • 100 g cartofi copti
  • 3 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • busuioc grecesc ( pentru ornat)
  • putin unt ( pentru uns forma)

Mod de preparare

Ungem cu unt cele 6 forme de briose si pornim cuptorul la 200 de grade C.

Friptura si cartofii ii taiem in cuburi mici, iar rosiile le taiem in doua.

Ouale le batem bine impreuna cu cascavalul ras( 50 g) si le asezonam dupa gust.

Feliutele de prosciutto crudo le asezam pe lateralele formelor de briose, apoi punem in forme cate o lingura din compozitia oualor batute, cuburile de friptura si de cartofi.

Completam cu restul compozitiei de oua, punem cate 1/2 de rosie cherry deasupra si mai radem putin cascaval.

Dam tava la cuptorul incalzit , pina se rumenesc briosele, cam 20 de minute ( depinde de cuptor).

Cand sunt gata , le scoatem din cuptor si le lasam cateva minute sa se racoreasca in forme, apoi le scoatem si le putem servi alaturi de rosii in gradina, sos de iaurt sau ce va place voua mai mult.

De ce multumire mai mare are nevoie o bunica, decat de ce se vede in poza ?

Sunt excelente si se fac relativ usor , cu ce aveti prin casa...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/briose-mic-dejun.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor