autor:

Bianca_Bâ

» » Dulciuri diverse

Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Autor: Bianca_Bâ (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca_Bâ (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
Solide:, 250 gr zahar, 250 gr faina, cacao, un praf de copt, un praf de sare, chocolate chips sau o ciocolata rupta in bucati, Lichide:, zeama de la o portocala, 150-200 ml lapte, 1 ou, 3 linguri ulei, , tava speciala pentru brioase

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste, in general, ulei in loc de unt iar lichidele si solidele se amesteca separat, ca mai apoi sa fie amestecate impreuna(lucru pe care l-am citit si eu de curand).

Am impartit sectiunea de ingrediente ca sa punctez eact acest lucru. Reteta este astfel simpla. Intr-un bol se amesteca toate solidele, folosind o spatula de lemn, iar in altul, lichidele. Amestecul rezultat din splide, se toarna apoi peste amestecul de lichide(in ploaie), amestecand cu un tel sau folosind mixerul, sa nu avem cocoloase. In cazul in care nu aveti o cana gradata, sa stiti ca cele 250 gr faina, respectiv cele 250 gr zahar pot fii masurate cu ajutorul unei cani de lapte, obisnuite. O cana normala de 250 ml are aprox 250 gr de faina/zahar.



Bun, acum, daca nu aveti forme speciale pentru briose nu este nicio problema atata timp cat aveti hartie de copt. Decupati patrate din hartia de copt, cu latura de aprox 10 cm(in functie de cat de mari le vreti). Alegeti un pahar al carui fund sa incapa in forma de briosa din tava, apoi, un alt pahar a carui gura sa fie putin mai mare decat fundul paharului ales anterior. Puneti apoi patratul din hartie peste fundul paharului, iar cu ajutorul celui de-al doilea pahar, modelati foaia de copt in jurul paharului.

Asezati formele in tava, umpleti cam 1/3 din forma cu aluat si da-ti-le la cuptorul preaincalzit, la 175 de grade, pentru 20 de minute.

Puteti pune in compozitie tot ceea ce doriti: fructe confiate, fructe proaspete, gemuri, dulceturi, stafide, etc. Orice va place. Eu le-am servit alaturi de o cupa de inghetata de portocale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA CU CLATITE

BUDINCA CU CLATITE

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca

9 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
DONUTS

DONUTS

Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele

7 voturi    11 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2012

    Foarte apetisante!***** Bine ai venit pe site si la cat mai multe retete gustoase!!!!!!!! Foarte utile explicatiile retetei. O zi buna!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Solide:
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • cacao
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • chocolate chips sau o ciocolata rupta in bucati
  • Lichide:
  • zeama de la o portocala
  • 150-200 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • tava speciala pentru brioase

Raporteaza reteta

Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!***** Bine ai venit pe site si la cat mai multe retete gustoase!!!!!!!! Foarte utile explicatiile retetei. O zi buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos