autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose(muffins) cu mere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
4-5 linguri zahar, 15 linguri cu varf faina, 75 g unt, 1 praf de copt, 2 mere, 1 ou, cate un varf de cutit de ghimbir si anason, scortisoara, sare, esenta de rom, 250 ml iaurt de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Untul taiat bucatele se mixeaza bine cu zaharul pina se obtine o crema.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, anasonul, sare si ghimbirul , iar la sfarsit iaurtul si oul.Mixam bine amestecul.
Merele spalate se razuiesc , se amesteca cu scortisoara apoi le adaugam la aluat si amestecam sa se incorporeze uniform.
Cu o lingura punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si pesmet , apoi le dam la copt in cuptorul dinainte incalzit.Le lasam cam 30 minute pine se rumenesc frumos dar incercam daca sunt coapte cu o scobitoare.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca in forme, abia apoi le scoatem( dupa cam 10 minute)
Reci fiind , le pudram cu zahar praf.
Dupa ce sunt gata racite, deasupra se poate pune cate o lingura de budinca....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose(muffins) cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu mere si stafide

Briose cu mere si stafide

Ouale se bat spuma cu zaharul si cu margarina. Merele se curata de coaja si se rad pe razatoare.

4 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Briose cu mere si scortisoara

Briose cu mere si scortisoara

Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Delicioase si apetisante !*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    trebe sa o fac si eu e tare buna!Felicitari*****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Camelia ...sigur ca se poate ! Atata doar ca asa, se dezlipesc mai usor de forme.....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Interesanta chestia cu budinca. Nu se pot pune briosele fara sa ungi hariile cu ulei si sa le dai cu pesmet? E prima reteta care o citesc asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 4-5 linguri zahar
  • 15 linguri cu varf faina
  • 75 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 mere
  • 1 ou
  • cate un varf de cutit de ghimbir si anason
  • scortisoara
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 ml iaurt de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase si apetisante !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe