Untul taiat bucatele se mixeaza bine cu zaharul pina se obtine o crema.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, anasonul, sare si ghimbirul , iar la sfarsit iaurtul si oul.Mixam bine amestecul.
Merele spalate se razuiesc , se amesteca cu scortisoara apoi le adaugam la aluat si amestecam sa se incorporeze uniform.
Cu o lingura punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si pesmet , apoi le dam la copt in cuptorul dinainte incalzit.Le lasam cam 30 minute pine se rumenesc frumos dar incercam daca sunt coapte cu o scobitoare.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca in forme, abia apoi le scoatem( dupa cam 10 minute)
Reci fiind , le pudram cu zahar praf.
Dupa ce sunt gata racite, deasupra se poate pune cate o lingura de budinca....
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii