autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose(muffins) cu mere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
4-5 linguri zahar, 15 linguri cu varf faina, 75 g unt, 1 praf de copt, 2 mere, 1 ou, cate un varf de cutit de ghimbir si anason, scortisoara, sare, esenta de rom, 250 ml iaurt de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Untul taiat bucatele se mixeaza bine cu zaharul pina se obtine o crema.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, anasonul, sare si ghimbirul , iar la sfarsit iaurtul si oul.Mixam bine amestecul.
Merele spalate se razuiesc , se amesteca cu scortisoara apoi le adaugam la aluat si amestecam sa se incorporeze uniform.
Cu o lingura punem compozitia in formele de briose tapetate cu ulei si pesmet , apoi le dam la copt in cuptorul dinainte incalzit.Le lasam cam 30 minute pine se rumenesc frumos dar incercam daca sunt coapte cu o scobitoare.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca in forme, abia apoi le scoatem( dupa cam 10 minute)
Reci fiind , le pudram cu zahar praf.
Dupa ce sunt gata racite, deasupra se poate pune cate o lingura de budinca....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose(muffins) cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri
Briose cu mere si ghimbir

Briose cu mere si ghimbir

1.Curatam merele de coaja si de casuta samburilor si dam pe razatoare. Intr-un vas mixam ouale cu

9 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Delicioase si apetisante !*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    trebe sa o fac si eu e tare buna!Felicitari*****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Camelia ...sigur ca se poate ! Atata doar ca asa, se dezlipesc mai usor de forme.....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Interesanta chestia cu budinca. Nu se pot pune briosele fara sa ungi hariile cu ulei si sa le dai cu pesmet? E prima reteta care o citesc asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 4-5 linguri zahar
  • 15 linguri cu varf faina
  • 75 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 mere
  • 1 ou
  • cate un varf de cutit de ghimbir si anason
  • scortisoara
  • sare
  • esenta de rom
  • 250 ml iaurt de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase si apetisante !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Briose vesele