autor:

Sidy

» » Aperitive

Briose turnulet-aperitiv

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru briose, , 250 g faina intergrala de secara, 100 g masline fara samburi, 2 oua, 250 ml lapte caldut, 75 ml ulei de masline, 1 praf de copt, 1 lingura smantana degresata, , Pentru umplutura, , 100 g crema de branza, 100 g branza de vaci degresata, 100 ml smantana degresata, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt.
Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.
Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.
Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.
Ungem formele de briose din hartie cu putin unt apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.
Va vor iesi 15 briose.
Le lasam sa se raceasca in forme.
Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.
Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .
Ornam dupa preferinta.
Un aperitiv usor si gustaos care sper sa va faca placere.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet-aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Talmes-balmes in aluat

Talmes-balmes in aluat

Taiem ardeii in patratele mici. Taiem maslinele marunt. Derulam foaia de aluat(putem folosi si

18 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placintele impaturite

Placintele impaturite

Amesteci toate ingredientele si faci un aluat pe care-l imparti in 10 bucati. Fiecare dintre cele

3 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Gustoase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu branza sarata si smantana
Cookie Settings