autor:

Sidy

» » Aperitive

Briose turnulet-aperitiv

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru briose, , 250 g faina intergrala de secara, 100 g masline fara samburi, 2 oua, 250 ml lapte caldut, 75 ml ulei de masline, 1 praf de copt, 1 lingura smantana degresata, , Pentru umplutura, , 100 g crema de branza, 100 g branza de vaci degresata, 100 ml smantana degresata, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt.
Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.
Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.
Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.
Ungem formele de briose din hartie cu putin unt apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.
Va vor iesi 15 briose.
Le lasam sa se raceasca in forme.
Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.
Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .
Ornam dupa preferinta.
Un aperitiv usor si gustaos care sper sa va faca placere.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet-aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Gustoase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval de casa