autor:

Sidy

» » Aperitive

Briose turnulet-aperitiv

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru briose, , 250 g faina intergrala de secara, 100 g masline fara samburi, 2 oua, 250 ml lapte caldut, 75 ml ulei de masline, 1 praf de copt, 1 lingura smantana degresata, , Pentru umplutura, , 100 g crema de branza, 100 g branza de vaci degresata, 100 ml smantana degresata, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt.
Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.
Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.
Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.
Ungem formele de briose din hartie cu putin unt apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.
Va vor iesi 15 briose.
Le lasam sa se raceasca in forme.
Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.
Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .
Ornam dupa preferinta.
Un aperitiv usor si gustaos care sper sa va faca placere.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet-aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pasca cu branza sărată a la Sidy

Pasca cu branza sărată a la Sidy

Ingredientele pentru aluat se frământă şi se lasă la crescut cam 30 min. Brânza se sfărâmă

14 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Placintele crocante

Placintele crocante

1. Se face umplutura din cas ras, ceapa verde tocata, marar tocat, 4 oua, piper si boia de ardei. 2.

10 voturi    13 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Gustoase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Branză Topita de casa