autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Briza marii

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2013

Ingrediente
pentru blat, 5 oua, 2 linguri apa calda, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, pentru crema, 1 plic Crema pentru prajituri- vanilie, 1 plic Crema pentru prajituri- lamaie, 1 compot piersici, 500 ml lapte, 4-5 linguri zahar, pentru ornat, 300 ml frisca, 1 intaritor frisca, 1 plic tort gelee rosu, bomboane scoici de mare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.

Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

Pregatim crema de vanilie si de lamaie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de piersici pe care le scoatem si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de sirop.

Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu siropul de piersici.

Asezam de jur imprejurul foi, jumatatile de piersica . Din a doua foaie, taiem un cerculet mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.

Apoi scoatem jumatatile de piersica, insiropam blatul si adaugam cateva linguri de crema de vanilie ,pe prima foaie, de jur imprejurul cercului mic.

Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.

Asezam deasupra cremei blatul decupat si il insiropam si pe el.

Il acoperim cu crema de lamaie iar lateralele tortului, unde au ramas goluri, le umplem tot cu crema de lamaie.

Din cremele ramase, puse intr-un posh ,ornam tortul pe lateral din cm in cm. Deasupra tortului facem un cerc din moturi de crema in care vom pune tort-gelee rosu preparat dupa instructiunile de pe plic.Daca a mai ramas adaugam si sirop de piersici in el.

Batem frisca cu mixerul, adaugam inatritorul si ornam tortul cu frisca in spatiile ramase libere lateralul tortului si va iesi de sus in jos cate o bagheta de crema, una de frisca, una de crema, una de frisca.

La sfarsit ornam tortul cu scoici din ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore apoi il servim alaturi de frisca rece de la frigider.

Pofta mare !



Mai multe poze :



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/briza-marii_30.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Briza marii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Kiev

Tort Kiev

Acest tort este un brand de desert din Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse

42 voturi    20 comentarii
12h
Torturi
Tort Ciocolata colorat

Tort Ciocolata colorat

Blatul: Se amesteca bine zaharul cu ouale , apoi treptat se adauga si faina. Dupa ce ati amestecat-o

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria-Rodica , 23 iunie 2013

    Arata super , Sidy, o voi prepara si eu de ziua mea...Felicitari!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013

    Decorul si titlul m-au ademenit, insa gustul m-a convins ca merita sa il incerc. Felicitari si multumesc, Sidy !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 iunie 2013

    Ma bucur ca iti place ! Vi la o portie ?

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 10 iunie 2013

      Arata super , Sidy, o voi prepara si eu de ziua mea...Felicitari!

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 10 iunie 2013

      Ca de fiecare data o reteta buna rau de la Sidy Felicitari si pentru decor

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 iunie 2013

      Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 1 plic Crema pentru prajituri- vanilie
  • 1 plic Crema pentru prajituri- lamaie
  • 1 compot piersici
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru ornat
  • 300 ml frisca
  • 1 intaritor frisca
  • 1 plic tort gelee rosu
  • bomboane scoici de mare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Decorul si titlul m-au ademenit, insa gustul m-a convins ca merita sa il incerc. Felicitari si multumesc, Sidy !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Deliciu de Ciocolata