autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

BROCCOLI CU BRANZA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
500 g broccoli proaspat sau congelat, 200 g branza telemea(vaca,oaie sau capra), 200 g miez de nuca, 1-2 buc praz subtire, ulei de masline dupa gust, zeama de lamaie dupa gust, sare, dupa gust, 50 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Buchetelele de broccoli proaspat se spala si se fierb in apa rece cu otet si sare.Cand s-au inmuiat bine,se scurg,se amesteca cu untul topit si se lasa sa se raceasca.
Daca folositi broccoli congelat,acesta va fierbe mai repede,si nu este nevoie sa adaugati la fiert otet.
Branza se taie cubulete mici sau se da pe razatoare,miezul de nuca se coace cateva minute la cuptor,apoi se taie bucatele.
Separat se prepara dressingul : se amesteca prazul spalat,feliat subtire,sare,piper,cimbru,ulei de masline,bucatelele de nuca si zeama de lamaie.
Buchetelele de broccoli se aseaza pe un platou sau intr-un castron impreuna cu branza si se toarna dressingul deasupra amestecandu-se foarte usor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "BROCCOLI CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Ce ziceți de-o tartă cu blat crocant și interior pufos cu brânză fină de vaci? Dar de o tartă

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute). Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Imi pare rau ,am inversat fotografiile,iar cand am vrut sa le introduc pe cele bune,nu le-am salvat si s-au sters.Data viitoare voi posta pozele...Se intampla si la case mai mari...

  • Spectator

    Spectator (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Broccoli sau varzá din Bruxelles, nu-i una, doar se poate prepara ambele astfel.

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      In poze nu e broccoli! E varza de Bruxelles!

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Valentina ai folosit brocolli sau varza de Bruxelles???oricum nu cred ca e mare diferenta de gust intre cele doua!o sa incerc si eu ambele variante! spor la bucatarit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g broccoli proaspat sau congelat
  • 200 g branza telemea(vaca,oaie sau capra)
  • 200 g miez de nuca
  • 1-2 buc praz subtire
  • ulei de masline dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare, dupa gust
  • 50 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Gulii umplute