BROCCOLI GRATINAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata broccoli,
  • 500g.cartofi,
  • 200g.costita afumata,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de ustroi,
  • busuioc,
  • rosmarin,
  • 150g.cascaval ras,
  • 9 felii de mozzarella,
  • 200ml. lapte,
  • 1-2 linguri de faina,
  • 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

1.Broccoli se spala si se desface in buchetele.

2.Cartofii se curata,se spala,se taie felii,si impreuna cu broccoli,se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert cam 10 min.

3.Se taie costita bucatele,ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la prajit cu 2-3 linguri ulei de masline; cand s-a rumenit ,se aduga ustroiul pisat si verdeata.Se presara peste costita 1-2 linguri de faina,se amesteca si se mai lasa 1 minut la prajit,apoi se toarna laptele.Se amesteca,si se lasa sosul la fiert,la foc mic,pina capata consistenta unei smantani mai groase. .Se sareaza si pipereaza dupa gust.Feliile de cartofi si buchetelele de broccoli,se aseaza in tava.Se toarna sosul pestebroccoli si cartofi.Desupra se presara cascaval ras si se decoreaza cu felii de mozzarella.Se da la cuptor la 200* C.pana se rumeneste preparatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise