autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

BROCCOLI GRATINAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
1 bucata broccoli,, 500g.cartofi,, 200g.costita afumata,, 1 ceapa,, 2 catei de ustroi,, busuioc,, rosmarin,, 150g.cascaval ras,, 9 felii de mozzarella,, 200ml. lapte,, 1-2 linguri de faina,, 2-3 linguri ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Broccoli se spala si se desface in buchetele.
2.Cartofii se curata,se spala,se taie felii,si impreuna cu broccoli,se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert cam 10 min.
3.Se taie costita bucatele,ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la prajit cu 2-3 linguri ulei de masline; cand s-a rumenit ,se aduga ustroiul pisat si verdeata.Se presara peste costita 1-2 linguri de faina,se amesteca si se mai lasa 1 minut la prajit,apoi se toarna laptele.Se amesteca,si se lasa sosul la fiert,la foc mic,pina capata consistenta unei smantani mai groase. .Se sareaza si pipereaza dupa gust.Feliile de cartofi si buchetelele de broccoli,se aseaza in tava.Se toarna sosul pestebroccoli si cartofi.Desupra se presara cascaval ras si se decoreaza cu felii de mozzarella.Se da la cuptor la 200* C.pana se rumeneste preparatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "BROCCOLI GRATINAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Broccoli gratinat

Broccoli gratinat

Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de masline si buchetelele de broccoli si se calesc 2-3

12 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 03 februarie 2009

    Nu ceapa, nu usturoi, nu prajeala!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata broccoli,
  • 500g.cartofi,
  • 200g.costita afumata,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de ustroi,
  • busuioc,
  • rosmarin,
  • 150g.cascaval ras,
  • 9 felii de mozzarella,
  • 200ml. lapte,
  • 1-2 linguri de faina,
  • 2-3 linguri ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Nu ceapa, nu usturoi, nu prajeala!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftea in stil arab