autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Broccoli in unt cu usturoi

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1 kg broccoli, 1/2 cub-condiment pentru supa, 120 ml vin alb sec, 1 lingurita de sare, 2 catei de usturoi, 120 g unt, sare,piper negru macinat, 50 g parmezan

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se spala broccoli-ul sub un jet de apa si se scurge.Se indeparteaza frunzele si buchetele ofilite si se taie in buchetele.Tulpina buchetelelor se curata, se taie scurt, si se cresteaza la capat, in cruce.

2. Se fierbe cubul-condiment pentru supa in 120 ml apa si vinul alb, timp de 2 minute. Se adauga buchetelele de broccoli si se mai fierbe timp de aprox. 12 minute.Se scot, se scurg si se mentin calde.

3. Se curata usturoiul, se toaca marunt, se adauga sare si se piseaza. Se topeste untul intr-un vas mic, se adauga usturoiul si se amesteca.

4. Se asaaza broccoli-ul pe un platou fierbinte, se condimeteaza cu sare si piper, se adauga untul cu usturoi peste sau se lasa intr-un bol mic. Se rade parmezan deasupra si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli in unt cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi inabusiti cu friptura de pui

Cartofi inabusiti cu friptura de pui

Cartofi se curata se spala si se tau cubulete mari,iar ceapa se taie pestisor se incalzeste in putin

6 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Bun si sanatos.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg broccoli
  • 1/2 cub-condiment pentru supa
  • 120 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de sare
  • 2 catei de usturoi
  • 120 g unt
  • sare,piper negru macinat
  • 50 g parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de bureti de pom