Broccoli in unt cu usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg broccoli
  • 1/2 cub-condiment pentru supa
  • 120 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de sare
  • 2 catei de usturoi
  • 120 g unt
  • sare,piper negru macinat
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

1. Se spala broccoli-ul sub un jet de apa si se scurge.Se indeparteaza frunzele si buchetele ofilite si se taie in buchetele.Tulpina buchetelelor se curata, se taie scurt, si se cresteaza la capat, in cruce.

2. Se fierbe cubul-condiment pentru supa in 120 ml apa si vinul alb, timp de 2 minute. Se adauga buchetelele de broccoli si se mai fierbe timp de aprox. 12 minute.Se scot, se scurg si se mentin calde.

3. Se curata usturoiul, se toaca marunt, se adauga sare si se piseaza. Se topeste untul intr-un vas mic, se adauga usturoiul si se amesteca.

4. Se asaaza broccoli-ul pe un platou fierbinte, se condimeteaza cu sare si piper, se adauga untul cu usturoi peste sau se lasa intr-un bol mic. Se rade parmezan deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise