Broccoli in unt cu usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg broccoli
  • 1/2 cub-condiment pentru supa
  • 120 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de sare
  • 2 catei de usturoi
  • 120 g unt
  • sare,piper negru macinat
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

1. Se spala broccoli-ul sub un jet de apa si se scurge.Se indeparteaza frunzele si buchetele ofilite si se taie in buchetele.Tulpina buchetelelor se curata, se taie scurt, si se cresteaza la capat, in cruce.

2. Se fierbe cubul-condiment pentru supa in 120 ml apa si vinul alb, timp de 2 minute. Se adauga buchetelele de broccoli si se mai fierbe timp de aprox. 12 minute.Se scot, se scurg si se mentin calde.

3. Se curata usturoiul, se toaca marunt, se adauga sare si se piseaza. Se topeste untul intr-un vas mic, se adauga usturoiul si se amesteca.

4. Se asaaza broccoli-ul pe un platou fierbinte, se condimeteaza cu sare si piper, se adauga untul cu usturoi peste sau se lasa intr-un bol mic. Se rade parmezan deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise