autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

BROCCOLI LA CUPTOR

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
unt pentru forma de copt,, 300 g broccoli,(congelat),, 2 linguri unt sau margarina,, 3 linguri fulgi de migdale,, 2 linguri faina,, 1/4 l lapte,, piper negru,, 2 conserve de ton in suc propriu (de cate 195 g),, 1 lingurita de boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
2. Se unge cu unt un vas de Jena, de forma rotunda.
3. Se decongeleaza broccoli in microunde.
4. Se topeste untul si se calesc migdalele 1 -2 minute, pana se rumenesc, iar apoi se scot cu spumiera. Se adauga faina in unt si se caleste. Se toarna laptele, treptat, amestecand continuu, si se fierbe 4-5 minute, pana se ingroasa sosul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga migdalele si se ia cratita de pe foc.
5. Se desprind buchetelele de broccoli. Se asaza cu coditele spre centru, de jur imprejurul formei de copt. Se scurge bine pestele din conserva, se pune in centru peste codite si se acopera totul cu sos.
6. Se acopera forma cu folie de aluminiu si se coace 20-25 de minute, pana se inmoaie legumele. Se scoate folia, se presara preparatul cu1 lingurita de boia dulce si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "BROCCOLI LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Broccoli la cuptor

Broccoli la cuptor

Intr- o oala se pune apa la fiert, iar cand a dat in clocot, se pune sare si se baga buchetelele

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Am taiat ciupercile felii, le-am calit cu usturoiul si ceapa verde tocata marunt in putin ulei de

58 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 03 februarie 2009

    Va suparati daca nu pun piper? Nu e voie!!

  • Fara foto

    Maria , 09 ianuarie 2009

    Toate retetele, d-nei, Maria Vekas sunt , bune si interesante!Trebuie sa le probam! Se vede ca, este, ardeleanca! Ii urez succes la concurs!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • unt pentru forma de copt,
  • 300 g broccoli,(congelat),
  • 2 linguri unt sau margarina,
  • 3 linguri fulgi de migdale,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 l lapte,
  • piper negru,
  • 2 conserve de ton in suc propriu (de cate 195 g),
  • 1 lingurita de boia dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Va suparati daca nu pun piper? Nu e voie!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Rulouri din peste