BROCCOLI LA CUPTOR

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt pentru forma de copt,
  • 300 g broccoli,(congelat),
  • 2 linguri unt sau margarina,
  • 3 linguri fulgi de migdale,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 l lapte,
  • piper negru,
  • 2 conserve de ton in suc propriu (de cate 195 g),
  • 1 lingurita de boia dulce;

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

2. Se unge cu unt un vas de Jena, de forma rotunda.

3. Se decongeleaza broccoli in microunde.

4. Se topeste untul si se calesc migdalele 1 -2 minute, pana se rumenesc, iar apoi se scot cu spumiera. Se adauga faina in unt si se caleste. Se toarna laptele, treptat, amestecand continuu, si se fierbe 4-5 minute, pana se ingroasa sosul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga migdalele si se ia cratita de pe foc.

5. Se desprind buchetelele de broccoli. Se asaza cu coditele spre centru, de jur imprejurul formei de copt. Se scurge bine pestele din conserva, se pune in centru peste codite si se acopera totul cu sos.

6. Se acopera forma cu folie de aluminiu si se coace 20-25 de minute, pana se inmoaie legumele. Se scoate folia, se presara preparatul cu1 lingurita de boia dulce si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise