autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Broccoli rigate al dente con parmiggiano - Broccoli, paste si parmezan

Autor: Cristinica Bodnar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinica Bodnar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
- 250-300 gr paste penne rigate (de preferat de buna calitate), - 1 buchet broccoli verde si proaspat, - 200 gr parmezan ras, - ulei de masline din belsug (max 80 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente, in acelasi timp se fierbe apa pentru broccoli. Cind pastele sunt aproape gata, se opareste broccoli desfacut in buchetele (eu folosesc si tulpina, curatata de coaja sa taiata in bucatele mai mici) astfell incit sa ramina verde si crocant.

Se rastoarna pe farfurii adinci si generoase pastele foarte fierbinti bine scurse (NU LE CLATITI CU APA!!!! doar scurse bine bine), se pun linga ele/peste ele buchetele de broccoli (tot fierbinti), se toarna generos ulei de masline si APOI se pudreaza cu parmezan ras din belsug si se amesteca pastele astfel garnisite.

Secretul acestui fel de mincare este ca toate sa fie inca foarte calde cind incepeti sa le mincati - uleiul de masline va fixa parmezanul pe paste si ... va garantez ca o sa va lingeti pe degete !!! :)



Nu va ia mai mult de 15-20 minute sa preparati acest fel, simplu si foarte sanatos, cu care cu siguranta veti uimi mesenii!!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli rigate al dente con parmiggiano - Broccoli, paste si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste tricolore cu masline si sos

Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
ciuperci pleurotus cu smantana si paste

ciuperci pleurotus cu smantana si paste

ceapa taiata solzisori se caleste in unt,apoi se adauga ciupercile taiate si se mai calesc cateva

10 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 250-300 gr paste penne rigate (de preferat de buna calitate)
  • - 1 buchet broccoli verde si proaspat
  • - 200 gr parmezan ras
  • - ulei de masline din belsug (max 80 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinica Bodnar
Oameni de zapada

Oameni de zapada

Se amesteca in proportii variabile, dupa dorinta, ingredientele, pina se obtine o pasta uniforma

5 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Lasagna