autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Broccoli rigate al dente con parmiggiano - Broccoli, paste si parmezan

Autor: Cristinica Bodnar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinica Bodnar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
- 250-300 gr paste penne rigate (de preferat de buna calitate), - 1 buchet broccoli verde si proaspat, - 200 gr parmezan ras, - ulei de masline din belsug (max 80 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente, in acelasi timp se fierbe apa pentru broccoli. Cind pastele sunt aproape gata, se opareste broccoli desfacut in buchetele (eu folosesc si tulpina, curatata de coaja sa taiata in bucatele mai mici) astfell incit sa ramina verde si crocant.

Se rastoarna pe farfurii adinci si generoase pastele foarte fierbinti bine scurse (NU LE CLATITI CU APA!!!! doar scurse bine bine), se pun linga ele/peste ele buchetele de broccoli (tot fierbinti), se toarna generos ulei de masline si APOI se pudreaza cu parmezan ras din belsug si se amesteca pastele astfel garnisite.

Secretul acestui fel de mincare este ca toate sa fie inca foarte calde cind incepeti sa le mincati - uleiul de masline va fixa parmezanul pe paste si ... va garantez ca o sa va lingeti pe degete !!! :)



Nu va ia mai mult de 15-20 minute sa preparati acest fel, simplu si foarte sanatos, cu care cu siguranta veti uimi mesenii!!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli rigate al dente con parmiggiano - Broccoli, paste si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si kaizer

Pizza cu ciuperci si kaizer

Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cind aceasta creste,

45 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
Taglioni cu rosii

Taglioni cu rosii

Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de

4 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 250-300 gr paste penne rigate (de preferat de buna calitate)
  • - 1 buchet broccoli verde si proaspat
  • - 200 gr parmezan ras
  • - ulei de masline din belsug (max 80 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinica Bodnar
Oameni de zapada

Oameni de zapada

Se amesteca in proportii variabile, dupa dorinta, ingredientele, pina se obtine o pasta uniforma

5 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Paste Chicken Alfredo