Batonul de aluat se portioneaza in felul urmator: se taie doua felii de grosimea unui deget, se vor imparti fiecare in doua si vor rezulta 4 bucati. Se pun deoparte. Se taie o felie ceva mai groasa, care se pune deoparte. Se mai taie inca o felie de 2 degete grosime care se va intinde in forma rotunda folosind un sucitor.
Din partea de aluat ramasa se va modela o bila care se va turti putin si sa va pune pe o tava unsa cu ulei (tava este cea pe care se va coace broscuta). Foaia de aluat intinsa se va aseza peste bila de pe tava, nu inainte de a unge bila cu putin ou batut. Aceste doua vor fi corpul si carapacea broastei.
Din cele 4 bucati de aluat, puse deoparte, se vor modela 4 cilindri care se vor aseza doua in partea din fata si doua in parte din spate a carapacei. Aceste bucati vor forma picioarele broscutei.
Din ultima felie de aluat se va taia o bucata mai mica. Se va modela si aceasta in forma de cilindru si se va introduce sub carapace intre cele doua picioare din spate. Aceaste va fi coada broscutei.
Ultima parte de aluat ramasa se va modela sub o forma putin conica, partea mai subtire se va aseza sub carapace intre picioarele din fata si asa se va forma capul broscutei. Fiecare bucata de aluat care sa va monta sub carapace se va unge cu ou batut pentru a se lipi bine intre ele bucatile de aluat. Se va lua o bucata de folie de aluminiu se va face un ghemotoc si se va aseza sub gatul broscutei si se va lasa acolo. In felul aceste broasuta, dupa coacere va ramane cu capul ridicat.
Se unge o folie de plastic cu ulei si se va acoperi broscuta cu ea (asa nu se va lipi de aluat}. Se va coace (dupa dospire) ca si orice alta paine.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii