autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Broscute Din Aluat de Paine

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
Ai nevoie de un baton de aluat', 2 stafide, putin ou batut, folie de aluminiu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Batonul de aluat se portioneaza in felul urmator: se taie doua felii de grosimea unui deget, se vor imparti fiecare in doua si vor rezulta 4 bucati. Se pun deoparte. Se taie o felie ceva mai groasa, care se pune deoparte. Se mai taie inca o felie de 2 degete grosime care se va intinde in forma rotunda folosind un sucitor.

Din partea de aluat ramasa se va modela o bila care se va turti putin si sa va pune pe o tava unsa cu ulei (tava este cea pe care se va coace broscuta). Foaia de aluat intinsa se va aseza peste bila de pe tava, nu inainte de a unge bila cu putin ou batut. Aceste doua vor fi corpul si carapacea broastei.

Din cele 4 bucati de aluat, puse deoparte, se vor modela 4 cilindri care se vor aseza doua in partea din fata si doua in parte din spate a carapacei. Aceste bucati vor forma picioarele broscutei.

Din ultima felie de aluat se va taia o bucata mai mica. Se va modela si aceasta in forma de cilindru si se va introduce sub carapace intre cele doua picioare din spate. Aceaste va fi coada broscutei.

Ultima parte de aluat ramasa se va modela sub o forma putin conica, partea mai subtire se va aseza sub carapace intre picioarele din fata si asa se va forma capul broscutei. Fiecare bucata de aluat care sa va monta sub carapace se va unge cu ou batut pentru a se lipi bine intre ele bucatile de aluat. Se va lua o bucata de folie de aluminiu se va face un ghemotoc si se va aseza sub gatul broscutei si se va lasa acolo. In felul aceste broasuta, dupa coacere va ramane cu capul ridicat.

Se unge o folie de plastic cu ulei si se va acoperi broscuta cu ea (asa nu se va lipi de aluat}. Se va coace (dupa dospire) ca si orice alta paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute Din Aluat de Paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu lapte

Paine cu lapte

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim

5 voturi    0 comentarii
120h
Aluaturi si Foietaje
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de un baton de aluat'
  • 2 stafide
  • putin ou batut
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute