Ingrediente
Pentru stratul de prajitura:, 120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele, 85 g unt, taiat bucatele, 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte, 3/4 pah. zahar, 1 fiola de esenta de vanilie, 2 oua, 1/2 pah. faina, un virf de cutit de sare, 1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici, Pentru crema:, 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia, 40 g unt moale, 3/4 pah. zahar pudra, cernuta, 1/2 fiola de vanilie, 1/2 lingurita scortisoara, , Pentru glazura de ciocolata:, 80 g ciocolata amaruie de calitate, 20 g unt, 1/4 cana frisca lichida, 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Se infierbinta cuptorul la 180 Ñ, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.
Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.
Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Interesanta reteta