autor:

eugenia pavlenco

» » Prajituri

Brownies Cappuccino

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru stratul de prajitura:, 120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele, 85 g unt, taiat bucatele, 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte, 3/4 pah. zahar, 1 fiola de esenta de vanilie, 2 oua, 1/2 pah. faina, un virf de cutit de sare, 1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici, Pentru crema:, 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia, 40 g unt moale, 3/4 pah. zahar pudra, cernuta, 1/2 fiola de vanilie, 1/2 lingurita scortisoara, , Pentru glazura de ciocolata:, 80 g ciocolata amaruie de calitate, 20 g unt, 1/4 cana frisca lichida, 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Prepararea prajiturii:
Se infierbinta cuptorul la 180 Ñ, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownies Cappuccino

Brownies Cappuccino

Blat: Se infierbinta cuptorul la 180 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de

11 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu ciocolata (coapta)

Tarta cu ciocolata (coapta)

Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Interesanta reteta

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru stratul de prajitura:
  • 120 g ciocolata amaruie de calitate
  • rupta in bucatele
  • 85 g unt
  • taiat bucatele
  • 1 lingurita ness
  • dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 3/4 pah. zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pah. faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 pah. de miez de nuca
  • taiat bucati nu prea mici
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
  • 40 g unt moale
  • 3/4 pah. zahar pudra
  • cernuta
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 80 g ciocolata amaruie de calitate
  • 20 g unt
  • 1/4 cana frisca lichida
  • 2 lingurite ness
  • dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)