1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 70 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar, adaugam apoi uleiul, laptele si mixam dupa fiecare.
5. Amestecam cacaoa cu faina si le cernem in compozitia cu galbenusuri. Totodata incorporam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
6. Inglobam albusurile spuma cu grija in compozitie, prin miscari ample circulare.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata (32 x 22 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40 min. Testati cu o scobitoare, daca iese curata = blat copt.
8. O lasam sa se raceasca complet, o taiem/decupam sub ce forma ne place, punem crema intr-un sac poche si ornam fiecare bucata.
Enjoy!
Nota!
Daca vreti sa iese mai inalta puteti pune compozitia intr-o tava mai mica. ;)
Uleiul de palmier este semisolid, il incalziti putin inainte de a-l pune in compozitie ca sa se fluidizeze.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii