autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Paste si pizza, Retete de post, Retete vegetariene, Sosuri

Bucatini cu sos de rosii si parmezan

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2010

Ingrediente
200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru), 35 gr unt, 1 ceapa, tocata, 2 linguri zahar, 1 catel de usturoi, zdrobit, 3 linguri faina, 750 ml bulion de rosii, 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt, 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt, sare de mare si piper negru, parmezan ras, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana cand se inmoaie putin.Se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde.Se presara faina si se caleste putin, amestecand continuu.Se toarna bulionul de rosii, la inceput 100 ml, si se amesteca bine.Se lasa sosul sa fiarba.Se adauga rozmarinul, busuiocul, sare de mare si piper negru dupa gust.Sosul obtinut se paseaza pana devine fin si omogen apoi se pune iar pe foc lasand sa fiarba pana cand se ingroasa.
Pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg apoi se amesteca cu sosul de rosii.Pastele se servesc presarate cu parmezan dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Visinile din compot se scurg, sucul lor nu se arunca, se patreaza pt.ca il vom folosi in loc de apa. Intr-o

6 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico Ilie , 10 martie 2015

    obligatoriu fara faina. in rest reteta e f buna.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Buna reteta si mie imi plac pastele groase.

  • Fara foto

    Diana , 20 noiembrie 2013

    Adica ... macaroane :)cu sos

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru)
  • 35 gr unt
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 2 linguri zahar
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • 3 linguri faina
  • 750 ml bulion de rosii
  • 1 fir de rozmarin
  • frunzele rupte si tocate marunt
  • 1 fir de busuioc
  • frunzele rupte si tocate marunt
  • sare de mare si piper negru
  • parmezan ras
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Buna reteta si mie imi plac pastele groase.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos Roquefort