autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Buchete de sparanghel cu somon

Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
4 portii:, 16-20 tulpini de sparanghel, 4-8 fileuri lungi de Somon, afumat taiate subtiri, Rosii uscate in ulei de masline, 15 frunze de busuioc, Usturoi, Nucsoara, Mozzarella, Ulei de masline, Lamaie, 2 linguri Maioneza, 1 lingura Mustar clasic, Unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece, pentru a-si pastra culoarea verde.

Intr-un mojar de piatra se piseaza usturoiul, nucsoara, rosiile uscate, 5 frunze tocate marunt de busuioc si 3 linguri de ulei de masline, pana se obtine o pasta omogena (gen ).

Se iau cate 4-5 fire de sparanghel si se unge acesta cu pasta din mojar. Apoi se infasoara buchetul astfel uns cu 1-2 felii de somon
(in functie de marimea acestora) si se aseaza intr-o tava de ceramica (de preferat ca tava sa fie lata cat sa incapa 4 astfel de buchete). Se fac 4 buchete si se aseaza unul langa celalalt. Se asezoneaza cu sare si
piper dupa gust si se toarna peste papiote 50 ml ulei de masline. Se scutura putin tava pentru a ajuta uleiul sa se intinda pe toata suprafata tavii. Se rade deasupra mozarella pana se acopera toata suprafata si se pune in cuptorul preincins la 200°C. Se lasa pana se rumeneste mozarella, dupa care se stinge cuptorul si
se scoate tava. Se pun din loc in loc 6-8 cubulete cu latura de 1 cm de unt, si se introduce tava iar in cuptorul stins dar cald inca. Dupa ce se topeste untul, se stoarce zeama de la o lamaie si se scutura bine tava, pana se omogenizeaza sosul ce se formeaza.

Cu o paleta se separa cu grija cele 4 buchete.
Intr-un castron se vor amesteca 2 linguri de maioneza cu 1 lingura de mustar, cu coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1 lamaie si busuiocul taiat marunt. Se poate adauga apa pentru a obtuine consistenta dorita
(trebuie sa curga usor din lingura).

Intr-o farfurie se aseaza un de ruccolla sau de salata verde. Peste el se aseaza un buchet si totul se stropeste din plin cu sosul din tava si cu sosul preparat mai devreme.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Buchete de sparanghel cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap umplut cu ton, la cuptor

Crap umplut cu ton, la cuptor

Am taiat crapul curatat si spalat pe spate, l-am sarat, am amestecat tonul maruntit cu pasta de ardei

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Merita incercata,arata tare apetisant.Felicitari.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Nu am cuvinte pentru a-mi exprima aprecierea! Super!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    FOARTE INTERESANTA RETETA.FELICITARI!!!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Interesanta reteta cu siguranta o voi incerca

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesanta combinatie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Delicioasa. Eu fierb sparanghelul strans in buchetele de 3-4 buc, dar varfurile le las in afara oalei pentru a-si pastra culoarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 16-20 tulpini de sparanghel
  • 4-8 fileuri lungi de Somon
  • afumat taiate subtiri
  • Rosii uscate in ulei de masline
  • 15 frunze de busuioc
  • Usturoi
  • Nucsoara
  • Mozzarella
  • Ulei de masline
  • Lamaie
  • 2 linguri Maioneza
  • 1 lingura Mustar clasic
  • Unt

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama

7 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Merita incercata,arata tare apetisant.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit cu usturoi verde