autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Buchete de sparanghel cu somon

Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NeMeSe (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
4 portii:, 16-20 tulpini de sparanghel, 4-8 fileuri lungi de Somon, afumat taiate subtiri, Rosii uscate in ulei de masline, 15 frunze de busuioc, Usturoi, Nucsoara, Mozzarella, Ulei de masline, Lamaie, 2 linguri Maioneza, 1 lingura Mustar clasic, Unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb 3-5 minute tulpinile de sparanghel in apa cu sare. Se scot si se dau sub jet de apa rece, pentru a-si pastra culoarea verde.

Intr-un mojar de piatra se piseaza usturoiul, nucsoara, rosiile uscate, 5 frunze tocate marunt de busuioc si 3 linguri de ulei de masline, pana se obtine o pasta omogena (gen ).

Se iau cate 4-5 fire de sparanghel si se unge acesta cu pasta din mojar. Apoi se infasoara buchetul astfel uns cu 1-2 felii de somon
(in functie de marimea acestora) si se aseaza intr-o tava de ceramica (de preferat ca tava sa fie lata cat sa incapa 4 astfel de buchete). Se fac 4 buchete si se aseaza unul langa celalalt. Se asezoneaza cu sare si
piper dupa gust si se toarna peste papiote 50 ml ulei de masline. Se scutura putin tava pentru a ajuta uleiul sa se intinda pe toata suprafata tavii. Se rade deasupra mozarella pana se acopera toata suprafata si se pune in cuptorul preincins la 200°C. Se lasa pana se rumeneste mozarella, dupa care se stinge cuptorul si
se scoate tava. Se pun din loc in loc 6-8 cubulete cu latura de 1 cm de unt, si se introduce tava iar in cuptorul stins dar cald inca. Dupa ce se topeste untul, se stoarce zeama de la o lamaie si se scutura bine tava, pana se omogenizeaza sosul ce se formeaza.

Cu o paleta se separa cu grija cele 4 buchete.
Intr-un castron se vor amesteca 2 linguri de maioneza cu 1 lingura de mustar, cu coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1 lamaie si busuiocul taiat marunt. Se poate adauga apa pentru a obtuine consistenta dorita
(trebuie sa curga usor din lingura).

Intr-o farfurie se aseaza un de ruccolla sau de salata verde. Peste el se aseaza un buchet si totul se stropeste din plin cu sosul din tava si cu sosul preparat mai devreme.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Buchete de sparanghel cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de caras

Plachie de caras

Se curata pestele se spala si se aseaza in tava de la cuptor. Se feliaza rosiile si se pun peste

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File  de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate

File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate

Punem fileurile intr-o tava,peste care punem si cateva suvite de ardei copt pe deasupra,pudram cu

12 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Merita incercata,arata tare apetisant.Felicitari.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Nu am cuvinte pentru a-mi exprima aprecierea! Super!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    FOARTE INTERESANTA RETETA.FELICITARI!!!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Interesanta reteta cu siguranta o voi incerca

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesanta combinatie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Delicioasa. Eu fierb sparanghelul strans in buchetele de 3-4 buc, dar varfurile le las in afara oalei pentru a-si pastra culoarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 16-20 tulpini de sparanghel
  • 4-8 fileuri lungi de Somon
  • afumat taiate subtiri
  • Rosii uscate in ulei de masline
  • 15 frunze de busuioc
  • Usturoi
  • Nucsoara
  • Mozzarella
  • Ulei de masline
  • Lamaie
  • 2 linguri Maioneza
  • 1 lingura Mustar clasic
  • Unt

Raporteaza reteta

Retete
de NeMeSe
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vanata pe lungime in 2 jumatati egale, dupa care se scobesc cu o lingura, lasand peretii

9 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama

7 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Merita incercata,arata tare apetisant.Felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Scoici cu legume