autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Salate

Buchetele de conopida cu usturoi si sos de marar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1 conopida de aproximativ 1 kg, 1 capatana usturoi, 150 ml ulei pentru prajit de preferinta ulei de palmier), 3-4 linguri ulei pentru sosul de usturoi, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu, 1 lingura otet (zeama de lamaie), 2-3 linguri smantana sau iaurt, 1 lingurita marar sau patrunjel tocat, sare, piper alb, pentru sos de marar (optional):, 1 legatura de marar, 2-3 linguri faina, 50 ml ulei (50 g unt), 1 cub concentrat legume sau pui, 250 ml lapte fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

36 voturi

Mod de preparare

Spalati bine conopida si rupeti-o in buchetele nu prea mari. Pe cele mai mari le taiati in 2-3 fasii pe lungime.
Intr-o tigaie cu ulei incins puneti conopia la prajit, la foc mic, fara capac. Se intorc buchetelele pe toate partile pana devin aurii si se inmoaie, avand grija sa nu le rupeti. Scoateti conopida pe hartie absorbanta si dati-i un praf de sare.
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si bine zdrobit peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul.
Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata si asezati pe un platou conopida, iar langa ea sosul de mujdei. Decorati cu frunzulite de marar sau patrunjel, bucatele de ardei gras, rosu, cateva bastonase subtiri de cascaval, etc.
Daca nu faceti mujdei, puteti zdrobi usturoiul direct peste conopida de pe platou si presarati putina verdeata tocata. Se poate completa cu cativa cartofi noi, fierti in coaja si curatati.
Puteti servi legumele si cu sos de marar, preparat astfel: puneti faina si uleiul intr-o craticioara, amestecati cu un tel mic in forma de para, puneti craticioara pe ochiul mic la foc mic si adaugati imediat laptele fierbine in care ati dizolvat cubul concentrat. Amestecati pana se ingroasa (2-3 clocote) si la urma adaugati mararul tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buchetele de conopida cu usturoi si sos de marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata primavara

Salata primavara

Salata verde se spala bine. Se desfac toate frunzele, se spala cu multa apa rece. Se usuca cu un

1 vot    1 comentariu
10h
Salate de legume
Salata de ardei prajiti

Salata de ardei prajiti

Spalati si stergeti ardeii, apoi puneti-i la prajit intr-o tigaie antiaderenta, in ulei. Prajiti-i

19 voturi    30 comentarii
20 min
Salate de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    o minune de reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Bun , bun ...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • Ionut G

      Ionut G (Maestru bucatar) , 26 noiembrie 2009

      sosul de marar e foarte bun, nici conopida nu a fost rea, o reteta interesanta, mi-a placut mult.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Super prezentarea!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Bun foarte bun! Familia mea este fan canopida. Excelent!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari! Filmuletul e convingator.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Minunata reteta.Eu pregateam conopida doar pane.

    • Fara foto

      adriana (Maestru bucatar) , 14 iulie 2009

      Si eu cred ca e delicioasa...dar eu pun in loc de usturoi maioneza! Incercati...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Multumesc. Sunt foarte gustoase. De obicei le servesc cu cartofi natur.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Bravo, Doina, minunata reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Felicitari Doina,cred ca e minunata mancarica!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Am sa fac si eu,arata super bine si cred ca este un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

36 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 1 capatana usturoi
  • 150 ml ulei pentru prajit de preferinta ulei de palmier)
  • 3-4 linguri ulei pentru sosul de usturoi
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet (zeama de lamaie)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 lingurita marar sau patrunjel tocat
  • sare
  • piper alb
  • pentru sos de marar (optional):
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei (50 g unt)
  • 1 cub concentrat legume sau pui
  • 250 ml lapte fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

christyansen (Chef de cuisine)

o minune de reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata simplu de facut
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania