autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

. Budincă de vinete

Autor: laura-elena constantin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura-elena constantin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane, 4 Buc. Cartofi rondele groase de 5 mm, 2 Buc. Vinete rondele sau felii potrivite, 300 ml Bulion de legume, 4 Linguri Ulei de măsline, 1 Buc. Ceapă, 1 Cutie Pelati (roşii descojite din conservă), 1 Legătură Pătrunjel, 1 Lingură Verdeaţă amestecată, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc feliile de cartofi, se adaugă puţin bulion de legume şi se fierb la foc mic, acoperit, circa 10 minute. Vinetele se rumenesc în puţin ulei de măsline, întorcându-le pe toate părţile, se condimentează cu sare şi piper. Se înăbuşă ceapa, se adaugă roşiile şi verdeaţa, se condimentează după gust, acest sos fiind foarte gustos şi în variantă dulce-picantă. Legumele astfel pregătite se dispun apoi, în straturi, într-o formă termorezistentă: se începe cu rondelele de cartofi, se presară cu pătrunjelul tocat, apoi sosul de roşii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete. Se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor, astfel ca vinetele să fie frumos rumenite.
Daca ti-a placut reteta noastra ". Budincă de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 4 Buc. Cartofi rondele groase de 5 mm
  • 2 Buc. Vinete rondele sau felii potrivite
  • 300 ml Bulion de legume
  • 4 Linguri Ulei de măsline
  • 1 Buc. Ceapă
  • 1 Cutie Pelati (roşii descojite din conservă)
  • 1 Legătură Pătrunjel
  • 1 Lingură Verdeaţă amestecată
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de laura-elena constantin
1. Piept de pasăre gratinat

1. Piept de pasăre gratinat

Mod de preparare Se preîncălzeşte cuptorul, pe faza de grătar. Se toacă ceapa mărunt. Se

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Crochete de peşte

Crochete de peşte

Fileurile de peşte se taie în fâşii late de 1,5 cm. Se condimentează cu sare şi piper. Se

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de legume