Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ingrediente
Pentru 4 persoane, 4 Buc. Cartofi rondele groase de 5 mm, 2 Buc. Vinete rondele sau felii potrivite, 300 ml Bulion de legume, 4 Linguri Ulei de măsline, 1 Buc. Ceapă, 1 Cutie Pelati (roşii descojite din conservă), 1 Legătură Pătrunjel, 1 Lingură Verdeaţă amestecată, Sare, Piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc feliile de cartofi, se adaugă puţin bulion de legume şi se fierb la foc mic, acoperit, circa 10 minute. Vinetele se rumenesc în puţin ulei de măsline, întorcându-le pe toate părţile, se condimentează cu sare şi piper. Se înăbuşă ceapa, se adaugă roşiile şi verdeaţa, se condimentează după gust, acest sos fiind foarte gustos şi în variantă dulce-picantă. Legumele astfel pregătite se dispun apoi, în straturi, într-o formă termorezistentă: se începe cu rondelele de cartofi, se presară cu pătrunjelul tocat, apoi sosul de roşii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete. Se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor, astfel ca vinetele să fie frumos rumenite.