Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga apa si se bate incontinuu, se adauga zaharul, apoi la sfarsit se pune grisul in ploaie batand cu telul in continuu.
Se unge o cratita de 4 litri cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia. Se da la cuptor la foc mijlociu timp de maxim 20 min pana capata o culoare aurie. Separat se fierb cei 2 litri de lapte cu 10 linguri de zahar si 1/2 lingurita de sare.
Cand blatul s-a copt se toarna peste el laptele clocotit se da iarasi la cuptor si se mai lasa la foc f mic inca 10 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii