budinca cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 franzela
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 2-3 oua
  • coaja rasa de lamaie, zahar vanilat
  • 750 g caise
  • pesmet

Mod de preparare

Se inmoaie feliile de franzela in laptele caldut, indulcit cu zahar si amestecat cu ouale.

Separat se curata caisele, se spala si se scot samburii.Se sparg cativa samburi, se curata de coaja si se taie marunt.

Se tapeteaza o forma de budinca cu unt si pesmet, se aseaza feliile de franzela inmuiate in lapte , apoi caisele, se presara zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa si se pune restul feliilor si samburii taiati.Se toarna peste compozitie restul de lapte cu oua si zahar si se da la cuptor la foc potrivit, cca 45-50 minute.

Se rastoarna pe un platou si se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise