autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

budinca cu caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 franzela, 500 ml lapte, 150 g zahar, 70 g unt, 2-3 oua, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 750 g caise, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie feliile de franzela in laptele caldut, indulcit cu zahar si amestecat cu ouale.
Separat se curata caisele, se spala si se scot samburii.Se sparg cativa samburi, se curata de coaja si se taie marunt.
Se tapeteaza o forma de budinca cu unt si pesmet, se aseaza feliile de franzela inmuiate in lapte , apoi caisele, se presara zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa si se pune restul feliilor si samburii taiati.Se toarna peste compozitie restul de lapte cu oua si zahar si se da la cuptor la foc potrivit, cca 45-50 minute.
Se rastoarna pe un platou si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte

28 voturi    11 comentarii
2h 20 min
Budinci
BUDINCA DE CAISE

BUDINCA DE CAISE

Biscuitii se inmoaie in lapte pana sunt foarte bine patrunsi. Separat se bat ouale, impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 franzela
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 2-3 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • 750 g caise
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu nuci si scortisoara
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania