autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

budinca cu caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 franzela, 500 ml lapte, 150 g zahar, 70 g unt, 2-3 oua, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 750 g caise, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie feliile de franzela in laptele caldut, indulcit cu zahar si amestecat cu ouale.
Separat se curata caisele, se spala si se scot samburii.Se sparg cativa samburi, se curata de coaja si se taie marunt.
Se tapeteaza o forma de budinca cu unt si pesmet, se aseaza feliile de franzela inmuiate in lapte , apoi caisele, se presara zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa si se pune restul feliilor si samburii taiati.Se toarna peste compozitie restul de lapte cu oua si zahar si se da la cuptor la foc potrivit, cca 45-50 minute.
Se rastoarna pe un platou si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA DE CAISE

BUDINCA DE CAISE

Biscuitii se inmoaie in lapte pana sunt foarte bine patrunsi. Separat se bat ouale, impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri
Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte

28 voturi    11 comentarii
2h 20 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 franzela
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 2-3 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • 750 g caise
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Nuci umplute