autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

budinca cu cirese

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
10 chifle, 500 ml lapte, 3 oua, 150 g zahar, cuisoare, 70 g unt, pesmet, 750 g cirese

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie chiflele felii rotunde si se pun la inmuiat in lapte cu zahar, la care s-au adaugat galbenusurile, batute foarte bine.
Separat se curata si se spala ciresele, se scot samburii si se aseaza pe o strecuratoare, pt a se scurge de zeama.
Se ia o forma de budinca, se unge bine cu unt si se tapeteazacu pesmet.
Chiflele inmuiate si sfaramate in lapte se amesteca cu ciresele, se presara cuisoarele, se adauga putin unt topit si la urma albusurile batute spuma.
Se amesteca bine si se introduce compozitia in forma, care se pune pe o baie de apa si se da la cuptor, la foc mic cca 60 minute.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un platou si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA DE  FRISCA CU CIRESE

BUDINCA DE FRISCA CU CIRESE

Budinca de frisca se prepara respectand instructiunile de pe plic. Avem 4 boluri de sticla in care

1 vot    1 comentariu
10 min
Budinci
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 chifle
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • cuisoare
  • 70 g unt
  • pesmet
  • 750 g cirese

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
kek floricel