budinca cu cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 chifle
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • cuisoare
  • 70 g unt
  • pesmet
  • 750 g cirese

Mod de preparare

Se taie chiflele felii rotunde si se pun la inmuiat in lapte cu zahar, la care s-au adaugat galbenusurile, batute foarte bine.

Separat se curata si se spala ciresele, se scot samburii si se aseaza pe o strecuratoare, pt a se scurge de zeama.

Se ia o forma de budinca, se unge bine cu unt si se tapeteazacu pesmet.

Chiflele inmuiate si sfaramate in lapte se amesteca cu ciresele, se presara cuisoarele, se adauga putin unt topit si la urma albusurile batute spuma.

Se amesteca bine si se introduce compozitia in forma, care se pune pe o baie de apa si se da la cuptor, la foc mic cca 60 minute.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un platou si se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise